«Τριλογία» fuel pass στη ΔΕΘ ως απάντηση για την εκτός ορίων αύξηση στα καύσιμα

Σε υψηλά επίπεδα έχει σταθεροποιηθεί η τιμή της απλής αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης. Στα 2 ευρώ η βενζινη και και στο 1,76 ευρώ το πετρέλαιο.

Η πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Αττικης κα. Μαρία Ζάγκα, σχολιάζει στα dnews.

Ειδικότερα, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη

η απλή αμόλυβδη είναι στα 1,95 με 2 ευρώ, ανάλογα με τα τιμολόγια που διαθέτουν τα βενζινάδικα και το απλό πετρέλαιο κίνησης είναι στο 1,71 με 1,76 ευρώ.

«Μπορεί σε ορισμένα μαγαζιά να την βρείτε πάνω από 2 ευρώ, όμως είναι ελάχιστα. Γίνονται πολλοί έλεγχοι γύρω από την αισχροκέρδεια, ψάχνουν τα τιμολόγια μας γιατί εμείς έχουμε το πλαφόν τα δύο τελευταία χρόνια. Βάσει του ποσοστού κέρδους που είχαμε το 2021 με αυτό βαδίζουμε. Όσοι ξεφεύγουν έστω και ένα σεντ τρώνε πρόστιμο 5.000 και άνω», αναφέρει η κα. Ζάγκα.

Σημαίνεται ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, από το βήμα της διεθνής έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα αναφερθεί σε επέκταση του μάρκετ pass και της επιδότησης για την αγορά καυσίμων η οποία πρόκειται να γίνει με απευθείας πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων δηλαδή σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και πιθανόν σε πληγέντες από πυρκαγιές.

Στο σημείο αυτό να υπευθυμήσουμε ότι, έφόσον αποφασιστεί και νέος κύκλος fuel pass θα είναι ο τρίτος στη σειρά.

#FUEL_PASS #ΚΑΥΣΙΜΑ #ΤΙΜΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα