Τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα του Ιατροδικαστή - Το παράπονο του πατέρα (βίντεο)

Φως στις ακριβείς συνθήκες της οικογενειακής τραγωδίας στο Νέο Ηράκλειο αναμένεται να δοθεί όταν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων της οικογένειας

Συγκλονισμένη παραμένει η γειτονιά του Νέου Ηρακλείου με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με τα δύο αδέλφια που βρέθηκαν νεκρά από πυρά καραμπίνας στο δώμα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν.

Δίπλα τους ήταν πεσμένη μία καραμπίνα, ενώ στην τσέπη της ζακέτας του αδελφού βρέθηκαν δύο ιδιόχειρα σημειώματα, στα οποία δήλωναν την απόφασή τους να

αυτοκτονήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, τα σημειώματα έγραψαν:

«Εγώ ο ... αυτοκτονώ με δική μου ευθύνη. Κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος γι αυτή την πράξη μου».

Το ίδιο φέρεται να γράφει και το δεύτερο σημείωμα με το ονοματεπώνυμο της 29χρονης φερόμενης ως αυτόχειρος. Στα δύο σημειώματα ο γραφικός χαρακτήρας φέρεται να ανήκει στο ένα από τα δύο αδέλφια, ενώ σημειώνεται πως έχουν παροδοθεί σε γραφολόγο για να κάνει την εκτίμησή του.

Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή

Τα πρώτα ευρήματα από την ιατροδικαστική έρευνα «δείχνουν» πως η 29χρονη ήταν εκείνη που πυροβόλησε τον αδελφό της, ενώ στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα προς το πρόσωπό της και πάτησε την σκανδάλη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν, τώρα, πως τα δύο αδέλφια είχαν αποφασίσει από κοινού να βάλουν τέλος στη ζωή τους και το πρωί της Τρίτης υλοποίησαν το σχέδιό τους.

Σημειώνεται πως το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Το παράπονο του πατέρα

Από τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούσαν το πένθος που βίωναν τα δύο αδέλφια, καθώς είχαν χάσει πρόσφατα τη μητέρα τους και αυτό τους είχε συγκλονίσει.

Στην ίδια πολυκατοικία, αν και σε διαφορετικά διαμερίσματα, διέμεναν μάλιστα ο πατέρας των δύο παιδιών και ο αδελφός τους - που ήταν και το πρόσωπο που τους βρήκε νεκρούς, αφού άκουσε τους πυροβολισμούς και αναγκάστηκε να σπάσει την πόρτα για να δει τι συμβαίνει.

Γείτονας και φίλος της οικογένειας κατέθεσε τη δική του μαρτυρία για τις δύσκολες στιγμές, που βίωναν τα παιδιά και ο πατέρας τους, έπειτα από τον θάνατο της μητέρας:

Νιώθω αρκετά λυπημένος γιατί δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Ήταν και είναι μια πάρα πολύ καλή οικογένεια, οι σχέσεις με τη γειτονιά ήταν ευχάριστες και εξεπλάγην εγώ και όλη η γειτονιά.

Αναφερόμενος στην μητέρα, η οποία πέθανε από καρκίνο πριν από περίπου 7 μήνες, τόνισε ότι «ήταν μια δυναμική γυναίκα, ένας ‘ογκόλιθος’ για την οικογένεια. Η απουσία της προκάλεσε μια θλίψη στην οικογένεια, κάτι το οποίο θεωρώ πως ήταν φυσιολογικό… Κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της ήμασταν κοντά, είχαμε μια ιδιαίτερη επικοινωνία».

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Γιάννης, ο πατέρας των παιδιών του είχε εκμυστηρευτεί πως «έχω παράπονο που θα παντρευτεί το παιδί και δεν θα δει η Μαρία ένα εγγονάκι».

Keywords
Τυχαία Θέματα