Τραγική ιστορία το 2013 στη Μεγάλη Βρετανία: «Μητέρα» δηλητηρίαζε το παιδί της με κεταμίνη, για να μην την ενοχλεί στο σεξ

Η υπόθεση με την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα και η κατηγορούμενη που είναι η ίδια της η μητέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει σοκάρει το Πανελλήνιο και όχι μόνο, καθώς τα περισσότερα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα γράφουν για την σύγχρονη «Μήδεια». Τα κοινά στοιχεία από την τραγική ιστορία στη Μεγάλη Βρετανία και την δολοφονία μιας 4χρονης από την μητέρα της με κεταμίνη.

Κορίτσι, τεσσάρων ετών στη Μεγάλη Βρετανία, πέθανε αφού η μητέρα της «την νάρκωσε με ηρωίνη, μεθαδόνη και κεταμίνη που αποκαλούσε "smarties"» ώστε το παιδί να μην ενοχλεί το σεξ με τον φίλο της.

Η Michala Pyke, 37 ετών, έστειλε μήνυμα στον έμπορο ναρκωτικών σύντροφό της John Rytting, 40 ετών, σχετικά με τη χορήγηση διαζεπάμης στη μικρή: «Μπορεί να πάρει ένα μπλε smartie και να κοιμηθεί lol»

Η μαθήτρια Poppy Widdison θεωρήθηκε ως «ενόχληση» και φέρεται να της δόθηκαν ναρκωτικά από το ζευγάρι σε διάστημα έξι μηνών.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι το «ναρκωτικό του χορού» κεταμίνη, ηρωίνη και μεθαδόνη - ένα υποκατάστατο της ηρωίνης - ήταν επίσης στον οργανισμό της.

Η Poppy φέρεται να υπέστη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση από τη μητέρα της και τον σύντροφό της.

Η αστυνομία βρήκε περισσότερα από 1.000 δισκία ελεγχόμενων ναρκωτικών διασκορπισμένα σε συσκευασίες blister στο άθλιο διαμέρισμά του στο Grimsby, όπως άκουσαν οι ένορκοι.

Οι τραυματιοφορείς ανακάλυψαν ότι η Poppy είχε γίνει μπλε και δεν ανέπνεε όταν κλήθηκαν στο σπίτι του Rytting αφού βρέθηκε άψυχη στον καναπέ τον Ιούνιο του 2013.

Πέθανε την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο του Σέφιλντ, όταν το μηχάνημα υποστήριξης της ζωής της απενεργοποιήθηκε. Η έρευνα απέτυχε να εξακριβώσει τα αίτια του θανάτου της.

Ο εισαγγελέας David Gordon δήλωσε στους ενόρκους στο Hull Crown Court ότι οι κατηγορούμενοι δεν κατηγορούνται για φόνο ή ανθρωποκτονία, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που να τους κατηγορούν για τον θάνατό της και ότι οι ειδικοί διαφωνούσαν σχετικά με την αιτία του.

Είπε όμως ότι υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι το κορίτσι είχε δεχτεί παράνομες ουσίες για να μην μιλήσει.

Πρόσθεσε: «Εμείς οι κατήγοροι λέμε ότι ήθελαν να συνεχίσουν την ερωτική τους ζωή και την θεωρούσαν ως ενοχλητική».

Είπε ότι το ζευγάρι έδινε σκόπιμα ναρκωτικά στο μικρό παιδί και τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του Pyke το υποστήριζαν αυτό. Έγιναν αναφορές σε "blue smarties", μια ονομασία για το ναρκωτικό διαζεπάμη της κατηγορίας C.

Μια εβδομάδα πριν πεθάνει η Poppy η Pyke έστειλε το μήνυμα στον Rytting: «Έχω ένα μπουκάλι κρασί αν θες να το μοιραστείς. Στείλε μήνυμα πριν φύγω σε μισή ώρα. Μπορεί να πιει ένα μπλε Smartie και να πάει για ύπνο!»

Ο Rytting απάντησε: «U ok».

Η Pyke απάντησε: «Ετοίμασε τα μπλε smarties - αυτά που της αρέσουν!» Οι ένορκοι ενημερώθηκαν ότι η αναφορά στο "ένα που της αρέσει" υποδηλώνει μια επαναλαμβανόμενη πορεία συμπεριφοράς για μια χρονική περίοδο και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Ο κ. Gordon είπε: "Αυτή [η Pyke] θεωρούσε το ίδιο της το παιδί ως ενόχληση και παρεμπόδιση της απόλαυσης στη δική της σχέση με τον κ. Rytting".

Είπε ότι οι εξετάσεις μετά το θάνατό της βρήκαν ίχνη ηρωίνης και μεθαδόνης στα μαλλιά της Poppy.

Τέλος η νεκροψία-νεκροτομή αποκάλυψε ότι είχε μώλωπες στο άνω μέρος των χεριών, στα πόδια και στους γλουτούς της.

Από τις εξετάσεις που έγιναν σε τούφες από τα μαλλιά της βρέθηκε πως στο παιδί είχε χορηγηθεί κεταμίνη και μια σειρά από άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως ηρωίνη και μορφίνη.

Το ζευγάρι συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πολυετή χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: Daily Mail

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγική, 2013, Μεγάλη Βρετανία, Μητέρα,tragiki, 2013, megali vretania, mitera