Τούρκος βουλευτής προκαλεί στην ελληνική Βουλή: Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο

«Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο» ανέφερε προκλητικά η τουρκική αντιπροσωπεία στη διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ. Κατά το σκεπτικό των Τούρκων βουλευτών η ελληνική πλευρά εμμένει σε μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες στο διεθνές και θαλάσσιο δίκαιο πράγμα που καθυστερεί την επίλυση του Κυπριακού.

«Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο.

Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες» δήλωσε ο Οσμαν Ασκίν Μπακ. Αναφερόμενος στην εξόρυξη υδρογονανθράκων είπε πως «είναι μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα