Τουρκία: Σοκαριστικό βίντεο από το εσωτερικό του μοιραίου Boeing - Κραυγές,αγωνία και πανικός

Πάνω από 180 άνθρωποι επέβαιναν στο τουρκικό αεροπλάνο το οποίο έγινε τρία κομμάτια όταν, ενώ είχε πίσω του ισχυρούς ανέμους, βγήκε από τον βρεγμένο και ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha Gökçen, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι και 179 άλλοι άνθρωποι να τραυματιστούν. Νέο βίντεο από το εσωτερικό του μοιραίου αεροσκάφους έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δείχνει την προσπάθεια των αεροσυνοδών να αδειάσουν από επιβάτες το αεροπλάνο.

Η

άτρακτος του αεροσκάφους Boeing 737 της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus, κόπηκε στα τρία και πήρε φωτιά, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια, δήλωσε ότι «το αεροσκάφος, που ολοκλήρωνε πτήση από τη Σμύρνη, υπέστη το δυστύχημα εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών».

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή· όχι 177 άνθρωποι συνολικά, όπως είχαν διαβεβαιώσει αρχικά οι τουρκικές αρχές.

Η άτρακτος κόπηκε σε δύο σημεία μετά την έξοδο του επιβατικού αεροσκάφους από τον διάδρομο. Το μπροστινό μέρος της ατράκτου — ο θάλαμος διακυβέρνησης και πολλές από τις πρώτες σειρές καθισμάτων — αποκόπηκε και αναποδογύρισε. Ένα δεύτερο ρήγμα ήταν ορατό στο ύψος του τελευταίου τρίτου του Μπόινγκ, που αποτελείται από τις δέκα τελευταίες σειρές θέσεων και την ουρά του αεροπλάνου.

Πτώση σαράντα μέτρων

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Γερλίκαγια, ανέφερε πως το επιβατικό αεροπλάνο «ολίσθησε για περίπου εξήντα μέτρα αφού βγήκε από την πίστα πριν πέσει από ύψος 30 ως 40 μέτρων σε πρανές. Το δυστύχημα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες», τόνισε, υπονοώντας πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε εκραγεί.

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πολλοί αλλοδαποί, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι εθνικότητές τους.

Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα υπό έντονη βροχόπτωση, ενώ άλλοι παρέμεναν στο εξωτερικό του αεροπλάνου που φώτιζαν ισχυροί προβολείς ακόμη και αργά τη νύχτα, ενώ η φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με το Ανατολή.

Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διενεργεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen έκλεισε, ενώ οι πτήσεις κατευθύνθηκαν στο μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης.

Στις αρχές Ιανουαρίου, άλλο αεροσκάφος της Pegasus επίσης βγήκε από διάδρομο στο Σαμπιά Γκιοκτσέν, χωρίς τότε να τραυματιστεί κανείς.

Στην Κωνσταντινούπολη, πνέουν συχνά ισχυροί άνεμοι και σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις, κάτι που περιπλέκει τα καθήκοντα των πιλότων. Οι κλιματικές συνθήκες, όχι σπάνια ακραίες τον χειμώνα, αναγκάζουν ενίοτε τις αρχές να ακυρώνουν πτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Σοκαριστικό, Boeing - Κραυγέςαγωνία,tourkia, sokaristiko, Boeing - kravgesagonia