Τουρκία: Άρχισαν τα όργανα - «Πυρά» Ερντογάν σε Ιμάμογλου για την ελληνική μειονότητα

Λίγες ώρες μετά τη σαρωτική νίκη του Ιμάμογλου στις εκλογές της Κωνσταντινούπολης, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ξεκίνησαν τις επιθέσεις στο πρόσωπο του νέου δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας Yeniakit, χαρακτηρίζει ιδιαίτερα προκλητικές τις δηλώσεις που έκανε ο Ιμάμογλου στο Μπεϊλίκντουζου, όταν είχε εκλεγεί δήμαρχος το 2014. Από την άλλη ο κ. Ιμάμογλου έχει ξεκαθαρίσει τη θέση

υπέρ της ελληνικής μειονότητας για την οποία πολλές φορές έχει ανοίξει «πόλεμο» με τον Ερντογάν.

 Το εν λόγω δημοσίευμα γράφει χαρακτηριστικά «Αγνόησε πάνω από 16 εκατομμύρια Μουσουλμάνους Τούρκους για τους 17.000 της μειονότητας, 100.000 Έλληνες, 15.000 Εβραίους, 50.000 Αρμένιους και 10.000 Σύρους που ζουν στην Κωνσταντινούπολη».

Αντίθετα, στις δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος της Πόλης, τόνισε πως «δεν έχουμε την ιδέα της μειονότητας σε αυτήν την πόλη. Θα αγκαλιάσουμε τους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Σύρους και τους Εβραίους αυτής της πόλης. Θα τους αγκαλιάσουμε όλους σε αυτήν την πόλη». 

Σάρωσε στις εκλογές ο Ιμάμογλου

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και νικητής της πρώτης ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξασφάλισε για δεύτερη φορά την νίκη στην χθεσινή (23/6) επαναληπτική ψηφοφορία με το 53,86% των ψήφων, μετά την καταμέτρηση του 94,5% των ψήφων (CNN TURK)

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, ηττάται για δεύτερη φορά στην ψηφοφορία με ποσοστό 45,23%.

«Η εκλογή αυτή σημαίνει ότι ανοίγει μια νέα σελίδα. Σηματοδοτεί μία νέα αρχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος κατάφερε σοβαρό πλήγμα στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νικώντας τον υποψήφιό του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο 49χρονος υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει και διευρύνει την νίκη του στην ψηφοφορία της 31ης Μαρτίου, η οποία ακυρώθηκε υπό την πίεση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ηγήθηκε της δεύτερης προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου του και υπέστη συντριπτική ήττα.

Η νίκη της αντιπολίτευσης θέτει τέλος σε μία 25ετία ελέγχου της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης από τις ισλαμοσυντηρητικές δυνάμεις, περίοδος που ξεκίνησε με την εκλογή του ίδιου του Ερντογάν στην δημαρχία πριν από ένα τέταρτο του αιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα