Τουρισμός: Τι αλλάζει στα μέτρα που ισχύουν

Αλλαγές στους όρους με τους οποίους θα εισέρχονται οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών,

Αλλαγές στους όρους με τους οποίους θα εισέρχονται οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα.

Ειδικότερα, αλλάζουν από το πρωί της Δευτέρας, 7 Ιουνίου,

οι όροι με τους οποίους θα εισέρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι τουρίστες και συγκεκριμένα.

Υποχρέωση για διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα σε άτομα από 6 ετών και άνω. Καραντίνα 10 μέρες (από 14) σε όσους βρεθούν θετικοί. Ευπρόσδεκτοι πλέον οι τουρίστες από το Μαυροβούνιο με αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιτρέπονται οι ξεναγήσεις ομάδων 20 ατόμων (από 15) σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, από σήμερα είναι διαθέσιμος στο covid19.gov.gr ο διαδραστικός επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.

Ο επιδημιολογικός αυτός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, ο χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου. Σκοπός του είναι η ενημέρωση των Ελλήνων και των επισκεπτών της χώρας, καθώς και η σύνδεση των επιπέδων ετοιμότητας με μέτρα δημόσιας υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα