Facebook: Σε διαδικτυακή «απομόνωση» για δύο χρόνια ο Τραμπ μετά το μπλοκ

Ο λογαριασμός του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook θα παραμείνει μπλοκαρισμένος για δύο συνολικά χρόνια.

Το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφαση να διατηρήσει το μπλόκο στον λογαριασμό του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια.

«Δεδομένης

της σοβαρότητας των περιστάσεων που οδήγησαν στην αναστολή του λογαριασμού του κ. Τραμπ πιστεύουμε ότι οι ενέργειές του συνιστούσαν σοβαρή παραβίαση των κανόνων μας που αξίζουν την υψηλότερη διαθέσιμη ποινή σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα. Αναστέλλουμε τους λογαριασμούς του για δύο χρόνια, από την ημερομηνία της αρχικής αναστολής στις 7 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Facebook μπλόκαρε τους λογαριασμούς του πρώην Προέδρου σε Facebook και Instagram μετά τα γεγονότα της βίαιης εισβολής πολιτών στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα.

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, ο πρώην Πρόεδρος φαίνεται ότι εισέρχεται σε περίοδο διαδικτυακής απομόνωσης, αφού μόλις χθες ανακοινώθηκε το κλείσιμο και του, όπως απεδείχθη, βραχύβιου blog που είχε δημιουργήσει ο ίδιος υπό την ονομασία «Από το γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Τραμπ βρισκόταν ήδη εκτός Facebook και Twitter, ύστερα από τα γεγονότα του περασμένου Ιανουαρίου καθώς κρίθηκε ότι με τις αναρτήσεις του είχε υποκινήσει τα βίαια επεισόδια και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα