Τουρισμός για Όλους: «Πόρτα» σε όσους έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ

Όσοι έχουν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ δεν μπορούν να κάνουν και αίτηση στο Τουρισμός για Όλους του υπουργείου Τουρισμού, με βάση τα όσα αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού.

Πολλοί είναι οι πολίτες που ρωτούν εάν μπορο΄ύν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», ενώ έχουν πράξει την ίδια... ενέργεια

στο πρόγραμμα «Κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ »για το 2021, και η απάντηση είναι «όχι» Αυτό αναφέρει η διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το «Dnews» επικοινώνησε με τον διοικητή του Οργανισμού κ. Πρωτοψάλτη και όπως μας εξήγησε δεν μπορεί κάποιος που έχει κάνει αίτηση σε ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, δηλαδή δωρεάν διακοπές να κάνει αίτηση σε άλλο παρεμφερές πρόγραμμα δωρεάν διακοπών όπως το Τουρισμός για Όλους ή στα προγράμματα του ΟΠΕΚΑ.

Για να μην υπάρξει, λοιπόν, αναστάτωση, όσοι περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ δεν μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους που ξεκίνησε σήμερα η υποβολή των αιτήσεων.

Όπως έχει αναφερθεί, εντός των ημερών αναμένεται να βγουν τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της διαδικασίας με δική τους φροντίδα από τη διαδικτυακή πύλη και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες/εφαρμογές του ΟΑΕΔ.

Οι συμμετέχοντες που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου και των προσωρινών Πινάκων Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεώς τους στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ. Υποβολή ενστάσεων μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία δεν είναι δυνατή.

Οι συμμετέχοντες που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση προκειμένου να αξιολογηθεί σωστά η ένστασή τους οφείλουν:

- να έχουν πρώτα ελέγξει, αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα, λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα
- να αναφέρουν τον λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί) και
- να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα