Τουλάχιστον 80 νεκροί μετά από επίθεση σε σχολείο στην Γάζα

Τουλάχιστον 80 άτομα έχασαν την ζωή τους μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο σχολείο αλ-Φαχούρα, που λειτουργεί από την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στη βόρεια Γάζα.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν καταφύγει εκεί, για να γλιτώσουν από τις ασταμάτητες ισραηλινές επιθέσεις.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση φέρεται να έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Νεκρά σώματα βρίσκονται παντού και ιατρικές ομάδες προσπαθούν να απομακρύνουν τους τραυματίες», δήλωσε ανταποκριτής

του Al Jazeera.

Είπε ότι με τις συνεχιζόμενες μάχες εν μέσω της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στο βόρειο τμήμα της Γάζας, πολλοί Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε σχολεία που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ κοντά στο νοσοκομείο της Ινδονησίας για προστασία.

«Οι άνθρωποι που βρήκαν καταφύγιο στο σχολείο αλ-Φαχούρα στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia, πολλοί με ιατρικά προβλήματα, πίστευαν ότι θα μπορούσαν να βρουν εκεί καταφύγιο από τη βία. Αλλά ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να στέλνει ένα μήνυμα: Φύγετε στα νότια της Λωρίδας της Γάζας», είπε.

{https://youtu.be/ZX5ocIj6mzg}

Χαμάς: Το Ισραήλ δεν κάνει διάκριση μεταξύ βόρειας και νότιας Γάζας

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς με έδρα τη Βηρυτό, Οσάμα Χαμντάν, λέει ότι η σημερινή επίθεση στο σχολείο αλ-Φαχούρα αποδεικνύει ότι κανένα μέρος της Γάζας δεν είναι ασφαλές.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας είναι ασφαλείς από τους βομβαρδισμούς, είπε, αλλά είναι σαφές ότι ο στρατός του δεν κάνει διάκριση μεταξύ οποιουδήποτε τμήματος του πολιορκημένου παράκτιου θύλακα.

«Σήμερα, άλλη μια σφαγή, αυτή τη φορά στο σχολείο αλ-Φαχούρα της UNRWA, το οποίο βομβαρδίστηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη. Για άλλη μια φορά, το σχολείο βρίσκεται επίσης μέσα στην περιοχή του Χαν Γιουνίς - μια περιοχή που οι [ισραηλινές] δυνάμεις κατοχής ισχυρίζονται ότι είναι ασφαλής. Συνεχίζουν να διαδίδουν ψευδείς αναφορές με την ελπίδα να εκκενώσουν ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Γάζας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Το Ισραήλ είναι υπόλογο για εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρση

Το Ισραήλ είναι υπόλογο για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά του σχολείου al-Fakhoura, όπου κατέφυγαν χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι μετά τον βομβαρδισμό των σπιτιών τους, λέει ο Basem Naim, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Δεκάδες εκτοπισμένοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν το Ισραήλ βομβάρδισε το σχολείο που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

«Μιλάμε για εγκλήματα πολέμου, εθνοκάθαρση, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Ναΐμ στο Al Jazeera, αναφερόμενος στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σχολείων, νοσοκομείων, σπιτιών και καταφυγίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα