Καιρός: «Έπεσαν» τα πρώτα χιόνια σε χωριά της Φλώρινας, στα «λευκά» Νυμφαίο και Ποσειδέρι

«Χειμώνιασε» και στη χώρα μας, ο καιρός άρχισε να... χαλάει από σήμερα, Σάββατο (18/11), με τα πρώτα χιόνια για φέτος να κάνουν την εμφάνισή τους στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Νυμφαίο και το Ποσειδέρι Φλώρινας.

Οι προγνώσεις του καιρού έκαναν λόγο για επιδείνωση που θα ξεκινήσει από σήμερα, με τη θερμοκρασία

να πέφτει απότομα, ενώ οι μετεωρολόγοι μιλούσαν και για χιονοπτώσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχετική ανάρτηση για τα πρώτα χιόνια στο Νυμφαίο έκανε και ο Σάκης Αρναούτογλου:

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/891060315716997?ref=embed_post}

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και ανέμους τις επόμενες ώρες

Άλλαξε σημαντικά μέσα σε μία ημέρα το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία. Την ίδια ώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη έφεραν απαγορευτικό απόπλου από αρκετά λιμάνια της χώρας.

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid0WZraepsKZ1S4c4BUZas1ks8fSJU5tRRYXTq2MYWhNKpFLYT9MLjaDUyaFJwXwvXyl}

Ανατολικά κινείται το καιρικό σύστημα, που επηρεάζει ήδη με θυελλώδεις ανέμους τη χώρα και τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (16/11), πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά και ανατολικά πελάγη. Επίσης πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από αύριο το απόγευμα.

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/725856296244303?ref=embed_post}

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως και σήμερα το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Γ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου σήμερα στα κεντρικά και βόρεια και αύριο και στην υπόλοιπη χώρα.

Live η πορεία της κακοκαιρίας:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Έπεσαν, Φλώρινας, Νυμφαίο, Ποσειδέρι,kairos, epesan, florinas, nymfaio, poseideri