Τόνι Μπλερ: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποκλείει επέμβαση στον πόλεμο

Να μην αποκλείει μια πιθανή επέμβασή του στον πόλεμο συμβούλευσε το ΝΑΤΟ ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας τοποθετούμενος στο think tank του σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόνισε πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα μπορούσαν να είναι η τελευταία ευκαιρία της Δύσης για συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό της

εισβολής πριν η σύγκρουση «ξεφύγει».

Ο Τόνι Μπλερ, τόνισε παράλληλα πως το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να αποκλείσει μια δική του επέμβαση στον πόλεμο, όμως συμβούλευσε τη Δύση να συνεχίσει στη γραμμή της διπλωματίας για μια συμφωνία ειρήνης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε το πραγματικό οικονομικό τίμημα που ο πλανήτης θα κληθεί να πληρώσει για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση με την αύξηση των τιμών των καυσίμων, αλλά και των τροφίμων, τον πληθωρισμό, που θα χτυπήσουν τα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού».

Ο άλλοτε εργατικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, χαρακτήρισε ακόμα λάθος του ΝΑΤΟ να δηλώσει πως δεν πρόκειται να εμπλακεί στη σύγκρουση.

Ο Μπλερ ο οποίος ως πρωθυπουργός πήρε απόφαση συμμετοχής της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ το 2003, τόνισε πως κατανοεί και δέχεται ότι δεν υπάρχει πολιτική στήριξη για ευθεία επέμβαση του ΝΑΤΟ όμως η Δύση «θα πρέπει να έχει καθαρό τι προσπαθεί να πετύχει ο Πούτιν. Χρησιμοποιεί τη διάθεσή μας για μη κλιμάκωση εναντίον μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα