Τόκιο 2020: Πιθανό το ενδεχόμενο για Ολυμπιακούς Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που καθυστέρησαν για ένα χρόνο εξαιτίας του κορονοϊού δεν είναι πλέον απίθανο να διεξαχθούν χωρίς θεατές.

Πιθανό είναι σύμφωνα με την πρόεδρο του «Τόκιο 2020» οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αναβλήθηκαν πέρσι το καλοκαίρι, να πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Η πρόεδρος

της διοργάνωσης Χασιμότο τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να είναι επιτυχημένοι μόνο στο βαθμό που «θα προστατεύσουν απόλυτα» τους αθλητές και τον κόσμο στην Ιαπωνία. Σημείωσε ακόμα πως ελπίζει ο κόσμος να είναι περήφανος που οι Αγώνες θα μπορέσουν να διεξαχθούν.

Οι μη Ιάπωνες φίλαθλοι έχουν ήδη αποκλειστεί από τους αγώνες, ενώ η επόμενη απόφαση αυτή για τον αποκλεισμό και των ίδιων των κατοίκων της Ιαπωνίας αναβλήθηκε μέχρι τον Ιούνιο, καθώς η Ιαπωνία βρίσκεται μπροστά σε μια νέα έξαρση κρουσμάτων.

«Υπάρχει μια κατάσταση στην οποία δεν θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε σε φιλάθλους να παρακολουθήσουν από κοντά» δηλώνει η Χασιμότο. «Ο μόνος τρόπος να είναι οι συγκεκριμένοι αγώνες πετυχημένοι είναι να προστατεύσουμε απόλυτα τόσο τις ζωές των αθλητών όσο και των πολιτών της Ιαπωνίας». Η πλειοψηφία στην Ιαπωνία στηρίζει είτε την εκ νέου αναβολή των Αγώνων ή ακόμα και την ακύρωσή τους, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια νέα έξαρση της πανδημίας που έχει θέσει το Τόκιο και άλλα μέρη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με το σύστημα υγείας της χώρας να πιέζεται ήδη οι διοργανωτές έχουν δεχθεί κριτική για το ότι ζητούν εθελοντές υγειονομικούς για τους Αγώνες. Η Χασιμότο υποστηρίζει πως ο αποκλεισμός των θεατών θα αποσυμπιέσει και το σύστημα υγείας της χώρας.

Αποφασισμένη για τη διεξαγωγή η Οργανωτική Επιτροπή

Οι αγώνες δεν έχουν ποτέ ακυρωθεί εκτός από τις περιόδους των πολέμων. Οι διοργανωτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο αναβολής ή και ακύρωσής τους.

Θέλοντας να κερδίσουν την εμπιστοσύνη, έχουν ήδη δώσει στη δημοσιότητα το εγχειρίδιο των κανόνων με ημερήσια τεστ για τους αθλητές και τον περιορισμό των μετακινήσεών τους. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να υπάρξει υποχρέωση καραντίνας ή εμβολιασμού των αθλητών. Η Χασιμότο δηλώνει ακόμα πως οι κανόνες θα συνεχίζουν να εμπλουτίζονται αλλά και πως νιώθει «μεγάλη ευθύνη να δείξει ότι οι Αγώνες μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια».

Όταν οι Αγώνες αναβλήθηκαν πέρσι, οι αξιωματούχοι δήλωναν πως η πραγματοποίησή τους θα είναι ένας συμβολισμός της νίκης της ανθρωπότητας ενάντια στον ιό. Όμως με την πανδημία να συνεχίζεται, η επικεφαλής της διοργάνωσης φαίνεται πως προσπαθεί να τους επανανοηματοδοτήσει.
«(σ.σ. η διεξαγωγή τους) θα δείξει πως ο κόσμος μπορεί να ενωθεί ανεξάρτητα από τις δυσκολίες των καιρών. Νομίζω ότι αυτή είναι η ώρα να δείξουμε πως είμαστε ενωμένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα