Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τη βεβήλωση μνημείου στην Καλλιθέα αφιερωμένου σε Σοβιετικούς στρατιώτες

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, που εκτελέσθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής το 1944, το οποίο βρίσκεται στην Καλλιθέα.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην καταδίκη της βεβήλωσης μνημείου αφιερωμένου στην μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών που σκοτώθηκαν από τους ναζί του το καλοκαίρι

του 1944 στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Καταδικάζουμε τη βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής το καλοκαίρι του 1944.

Η Ελλάδα, χώρα που υπέφερε από την ναζιστική κατοχή, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και καταδικάζει κάθε χρήση συμβόλων αυτής της σκοτεινής περιόδου της ιστορίας».

Τη βεβήλωση του μνημείου είχε καταδικάσει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Δείτε το tweet:

❗️ Supporters of the NATO-favored Ukrainian neo-Nazi “Azov” armed formation have encroached, in Greece, on the sacred memory of the Soviet soldiers who sacrificed their lives in the struggle to liberate the enslaved Europe from fascism & nazism in #WWII
? https://t.co/1Jadv7T04y pic.twitter.com/9coHMEE7Zu

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) March 20, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα