Το σχέδιο Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, η «αποκάλυψη» των Βρετανών (εικόνα)

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε χάρτη της ενδεχόμενης εισβολής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, μιλώντας για το «σχέδιο του Πούτιν».

Στον χάρτη που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας τα κόκκινα βέλη απεικονίζουν τους πιθανούς δρόμους από τους οποίους η ρωσική επίθεση θα μπορούσε να εκτυλιχθεί.

«Η Ρωσία διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία η οποία μπορεί να προχωρήσει σε εισβολή χωρίς άλλη προειδοποίηση» αναφέρει η ανάρτηση των Βρετανών, περιγράφοντας την εικόνα

ως «τον πιθανό άξονα της εισβολής του προέδρου Πούτιν».

Ο χάρτης του υπουργείου περιλαμβάνει 7 διαφορετικά βέλη τα οποία δείχνουν εισβολές από ρωσικό αλλά και λευκορώσικο έδαφος. Η ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου ήρθε λίγη μόνο ώρα μετά τις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της χώρας στις οποίες δήλωνε «ιδιαίτερα ανήσυχηση σχετικά με την αυξημένη επιθετικότητα της Ρωσίας»

{https://twitter.com/DefenceHQ/status/1494315294382297091?s=20&t=i8gyVAK8LFpWi5inUYZozw}

Η περιγραφή της... επικείμενης εισβολής από τον Μπλίνκεν

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν επαν΄έλαβε την εκτίμηση του Τζο Μπάιντεν πως επίκειται εισβολή τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν καμία απόδειξη για απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα τρία σενάρια της προβοκάτσιας

«Δεν είμαι εδώ σήμερα για να ξεκινήσω έναν πόλεμο, αλλά για να τον αποτρέψω» τόνισε ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος περιγράφοντας τα τρια σενάρια «προβοκάτσιας» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Ρώσοι:

Πρόκειται είτε για μια «ψεύτικη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στη Ρωσία» Μια «στημένη επίθεση με drones κατά αμάχων Ή μια ψεύτικη ή και αληθινή επίθεση με χημικά όπλα. Βήμα προς βήμα η εισβολή

Σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνκεν τα γεγονότα έπειτα θα εκτυλιχθούν ως εξής: «Έπειτα, η ρώσικη κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι η Ρωσία πρέπει να απαντήσει για να προστατεύσει τους πολίτες της στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, η επίθεση θα ξεκινήσει.

Οι ρουκέτες των Ρώσων και οι βόμβες τους θα πέσουν στην Ουκρανία. Οι τηλεπικοινωνίες θα μπλοκαριστούν. Επιθέσεις χάκερ θα αποκλείσουν βασικά σημεία της χώρας. Μετά, τα τανκς και οι στρατιώτες της Ρωσίας θα κινηθούν προς συγκεκριμένους στόχους, σημεία-κλειδιά που έχουν ήδη αναγνωριστεί και καταγραφεί σε λεπτομερή σχέδια.

Πιστεύουμε πως αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, μια πόλη με 2.8 εκατομμύρια κατοίκους»

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε τη Ρωσία να «εγκαταλείψει το μονοπάτι του πολέμου». «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά θα σας πω τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος ότι θα συμβεί. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ήδη» είπε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα