Το «πολλά υποσχόμενο» εμβόλιο σύμφωνα με τον Φάουτσι προχωρά στη δεύτερη φάση

Το πρωί ανακοινώθηκε ότι το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna κατά του νέου κορονοϊού με το όνομα mRna, έλαβε το πράσινο φως για την έναρξη της δεύτερης φάσης.

Το εμβόλιο της Moderna αποτελεί το ένα από τα 2 υποψήφια που χαρακτήρισε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι ως πολλά υποσχόμενο.

Σε μία σύντομη ανακοίνωση σήμερα

το πρωί, η εταιρεία ανέφερε ότι περιμένει να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση σύντομα με 600 ασθενείς ενώ τελειοποιεί τα πρωτόκολλα της για την τρίτη φάση του εμβολίου mRna, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021.

Η διευθύνων σύμβουλος της Μoderna, Στέφανι Μπάνκελ είπε ότι η δεύτερη φάση της μελέτης αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την προώθηση του υποψηφίου εμβολίου, καθώς η εταιρεία θέλει να προχωρήσει και στην τρίτη φάση.

Αν όλα πάνε καλά, η Μπάνκελ υποστήριξε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλλει αίτηση προκειμένου να εγκριθεί το εμβόλιο για τις αρχές του 2021. Μόνο όταν παρασκευαστεί το εμβόλιο θα μπορέσει η κοινωνία να επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα.

Στο μεταξύ, η Μoderna, πραγματοποίησε συμφωνία πριν λίγες ημέρες με την εταιρεία Lonza για την επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης του εμβολίου. Οι 2 εταιρείες συμφώνησαν για μία συνεργασία 10 ετών για τη μαζική παραγωγή του mRna εμβολίου καθώς και για άλλα πιθανά προϊόντα της Moderna.

To εμβόλιο αυτό περιέχει ένα τμήμα mRna που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη που σχετίζεται με τον COVID-19. Όταν κάποιος λάβει το εμβόλιο το mRna μετακινείται στα κύτταρα, όπου εκεί μάχεται με την πρωτεΐνη. Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού τότε μεταχειρίζεται την πρωτεΐνη, όπως τον ιό και της επιτίθεται, αναπτύσσοντας μία ανοσοποιητική απάντηση που μετά θα χρησιμοποιηθεί όταν έρθει σε επαφή με τον πραγματικό ιό.

Το εμβόλιο της εταιρείας υποστηρίζεται με 483 εκατομμύρια δολλάρια από την BARDA ενώ οι μετοχές της Moderna έχουν σημειώσει άλμα 11% μετά από αυτήν την είδηση.

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα