Το πλούσιο «βιογραφικό» του 30χρονου «Έσκο»: Απήγαγε γιο γνωστού δημοσιογράφου και τον έκρυψε στην Πολυτεχνειούπολη

Ο 30χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στις εστίες της Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου διέμενε... οικογενειακώς, χωρίς να τον ενοχλεί κανείς.

Σεσημασμένος κακοποιός αποδείχθηκε πως είναι ο 30χρονος «Έσκο» που συνελήφθη την Τρίτη μετά από επίθεση με κατσαβίδι σε βάρος 35χρονης ανθυπαστυνόμου, κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μάλιστα, ο άνδρας έχει σε βάρος του πέντε εκκρεμείς δικογραφίες, ενώ κατηγορείται - μεταξύ άλλων - για την απαγωγή του ανήλικου γιου γνωστού δημοσιογράφου τον Μάιο του 2019.

Το ακόμη πιο αξιοσημείωτο δε είναι πως - μαζί με τους συνεργούς του - ο 30χρονος κρατούσε όμηρο το παιδί μέσα στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης, όπου χθες συνελήφθη.

Μπήκαν για πλιάτσικο στο σπίτι του δημοσιογράφου και τον τραυμάτισαν

Η απαγωγή έγινε στις 11 Μαΐου 2019. Ο 30χρονος με τους συνεργούς του απήγαγαν τον 17χρονο από την περιοχή του Ζωγράφου την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι δράστες ακινητοποίησαν τον ανήλικο, του φόρεσαν κουκούλα, τον πέταξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στην Πανεπιστημιούπολη. Τον κράτησαν όμηρο για πολλές ώρες και αφού του έκλεψαν τα κλειδιά του σπιτιού του πήγαν εκεί για να κάνουν πλιάτσικο.

Στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς του 17χρονου και ο μικρότερος αδελφός του. Ο δημοσιογράφος, προσπαθώντας να προστατέψει την οικογένειά του συνεπλάκη με τους ληστές, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν και να τον τραυματίσουν ελαφρά με μαχαίρι. Οχτώ μήνες μετά η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έναν από τους δράστες, ενώ οι υπόλοιποι παρέμεναν άφαντοι.

Οι αρχές εκτιμούσαν ότι πιθανόν ο «Έσκο» είχε επιστρέψει στην Αλβανία, όμως τελικά είχε βρει καταφύγιο στις φοιτητικές εστίες, μαζί με τη σύντροφό του, το νεογέννητο παιδί τους, τον αδερφό του «Έρκο», τη νοσηλεύτρια μητέρα τους και τουλάχιστον άλλους δέκα κακοποιούς, αλβανικής καταγωγής.

Το πλούσιο «βιογραφικό» του 30χρονου «Έσκο»

Εκτός από τη δικογραφία για την απαγωγή του γιου του δημοσιογράφου σε βάρος του εκκρεμούσαν ακόμα τέσσερις.

Η μία αφορά στην αρπαγή εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, άνω των 300.000 ευρώ, οι άλλες δύο σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ενώ η τελευταία σε κλοπή κατ’ εξακολούθηση από καταστήματα μεγάλου εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τα κατειλημμένα δωμάτια, όμως οι υπεύθυνοι τους απαντούσαν ότι ήταν μη λειτουργικά και ότι έπρεπε να ανακαινιστούν.

Τέλος, ο 30χρονος «Έσκο» φέρεται να έχει συγγενική σχέση με ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της αλβανικής μαφίας, τον επονομαζόμενο «Τίτι», ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που τον μύησε στην παρανομία.

#ΖΩΓΡΑΦΟΥ #ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ #ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΑΠΑΓΩΓΗ #ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
30χρονου Έσκο, Απήγαγε, Πολυτεχνειούπολη,30chronou esko, apigage, polytechneioupoli