Το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός του μικροκομματικού «τυχοδιωκτισμού» για τη Θράκη και επενδύει σε μικρομεσαίους

Στη στρατηγική της αποφυγής των ανούσιων τοξικών αντιπαραθέσεων και της ανάδειξης του ΠΑΣΟΚ στη δύναμη που θα κάνει την ουσιαστική αντιπολίτευση στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιλέγοντας προσεκτικά τις στοχεύσεις των παρεμβάσεων του, καθώς και την προτεραιοποίηση πλευρών του προγράμματος του κόμματος του.

Εκτός του επικίνδυνου καυγά για τη χώρα

Το ΠΑΣΟΚ

επιλέγει, λοιπόν, με συνέπεια να μείνει έξω από τον καυγά που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για το θέμα της Θράκης, τόσο σε ότι αφορά της κατηγορίες της ΝΔ ότι ορισμένοι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ελέγχονται από το Τουρκικό προξενείο, όσο και σχετικά με την απάντηση της Κουμουνδούρου που ανταποδίδει με επικρίσεις για εργαλειοποίηση της ΕΥΠ και καθεστωτική αντίληψη αλαζονείας.

Χθες από το Ρέθυμνο ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα δύο κόμματα «να σταματήσουν τα φτηνά προεκλογικά παιχνίδια», υπενθυμίζοντας ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής, ο Κώστας Σημίτης, με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, έκανε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις, που έβαλε στα πανεπιστήμια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μουσουλμάνους και μετά από 20 χρόνια έχουν πενταπλασιαστεί οι επιστήμονες στη Θράκη». «Αυτό το κόμμα έδωσε προοπτική. Αυτό το κόμμα είναι το κόμμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ελπιδοφόρο κόμμα της προόδου», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο παλαιοκομματικός λόγος Μπακογιάννη και η ανάγκη ισχυρού ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας τον «παλαιοκομματικό λόγο» της Ντόρας Μπακογιάννη, υπογραμμίζουν τη σημασία να υπάρχει ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη που θα μπορεί να κάνει δομική αντιπολίτευση. «Και όχι να έχουμε ‘’παρέλαση’’ της Νέας Δημοκρατίας παρά τα λάθη της, παρά τις αστοχίες της, παρά τα ρουσφέτια της», όπως σημείωσε ο κύριος Ανδρουλάκης, στηλιτεύοντας την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άνοιγμα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Προκειμένου να χτίσει, δε, το αφήγημα της δομικής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να επενδύει στον προγραμματικό λόγο στη βάση προσεκτικά διατυπωμένων θέσεων και επιχειρημάτων. Μετά, λοιπόν, το βάρος που σήκωσε στην προγραμματική αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τη φορολόγηση και το ΕΣΥ, επιχειρεί τώρα άνοιγμα σε νέα πεδία.

Συγκεκριμένα, αύριο θα πραγματοποιήσει ειδική παρουσίαση του προγράμματος του για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επιλέγοντας μάλιστα το αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, ο βασικός άξονας που θα προταθεί για την ενίσχυση τους θα είναι ο επαναπροσανατολισμός των γραμμών χρηματοδότησης της οικονομίας, ιδίως αυτών του Ταμείου Ανάκαμψη. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η εν λόγω στόχευση κοινωνικού ανοίγματος γίνεται με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καταγράψει καλά ποσοστά στην συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία.

#ΠΑΣΟΚ #ΘΡΑΚΗ #ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Θράκη,pasok, thraki