Το ΠΑΣΟΚ αποδομεί το ατού της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης

Ο αποκλεισμός Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές, οι πυρκαγιές, το έλλειμα ασφάλειας και η επίμονα υψηλή ακρίβεια αποτελούν την αντιπολιτευτική ύλη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με σκοπό την αποδόμηση του κυβερνητικού ατού της αποτελεσματικότητας και την ανάδειξη του δικού τους κόμματος στη βασική αξιόπιστη αντιπολίτευση της χώρας σε μια

περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απασχολημένος με την αναζήτηση νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, τις επόμενες μέρες θα δοθεί μεγάλο βάρος στην πρόταση νόμου που κατατέθηκε χθες για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη. Και αυτό, όχι μόνο διότι αποτελεί θέμα που σχετίζεται με τις δημοκρατικές ευαισθησίες, αλλά και γιατί στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι θα είναι τεράστιο λάθος να καταγράψει ένα σημαντικό ποσοστό ο Κασιδιάρης και μετά να καθαιρεθεί από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, καθώς έτσι θα έχει στο ενδιάμεσο νομιμοποιηθεί περαιτέρω πολιτικά. Επίσης, ξεκαθαρίζουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει μια σαφή θέση για το ζήτημα.

Εξαγγέλλουν διόρθωση δικών τους λαθών

Τόσο το παραπάνω θέμα (για το οποίο η ΝΔ έχει προχωρήσει σε 3 νομοθετικές παρεμβάσεις), όσο και το έλλειμα ασφάλειας, το οποίο έχουν αναδείξει το τελευταίο διάστημα η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ και οι πυρκαγιές, αλλά και ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός (αναντίστοιχα μεγάλος σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, στις οποίες αποκλιμακώνεται) στα τρόφιμα και άλλα βασικά είδη, δημιουργούν το αντιπολιτευτικό υπόβαθρο το οποίο αναζητά το ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό, γιατί όλα τα παραπάνω πρόκειται για τομείς που διαψεύδουν με πολύ έντονο τρόπο το βασικό ατού που υποτίθεται ότι διαθέτει αυτή η κυβέρνηση, δηλαδή την αποτελεσματικότητα.

Μάλιστα, από την Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι πολλές από τις βελτιώσεις στις οποίες αναφέρονται ότι θα γίνουν στο εξής οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός, αφορούν παρεμβάσεις για να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχει κάνει η ίδια η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, υποτίθεται ότι είχαν προηγηθεί δύο κορυφαίοι υπουργοί, με γνώση του αντικειμένου (οι Νίκος Χαρδαλιάς και Χρήστος Στυλιανίδης), ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι φέτος ο κρατικός μηχανισμός είναι πιο έτοιμος από ποτέ.

#ΠΑΣΟΚ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα