Αυτοκάθαρση της Εκκλησίας

Ο πρώην κληρικός Ανδρέας Κονάνος παραδέχτηκε -σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο- ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι επί σειρά ετών έκρυβε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του από τους ιντερνετικούς… οπαδούς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κονάνος είχε γίνει γνωστός στο ελληνικό κοινό ήδη από την εποχή που ήταν κληρικός, μέσω διαδικτύου. Εκεί κήρυττε μια προδήλως αντικανονική εκδοχή της ορθόδοξης πίστης αναμειγνύοντας νεοεποχίτικες δοξασίες με χωρία της Αγίας Γραφής και σοφίσματα αποδοχής όχι μόνο των αμαρτωλών ανθρώπων, ως προσώπων που πλάστηκαν κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού, αλλά και

των εκτροπών που τους οδήγησαν στην αμαρτία! Τσουβάλιαζε τους πάντες και τα πάντα σ’ έναν χυλό νεοταξικού «αγαπισμού» και εξομοίωνε το σωστό με το λάθος, την αρετή και την κακία.

Ο κ. Κονάνος έδινε συμβουλές ορθής συμπεριφοράς και ψυχολογικές κατευθύνσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που παρακολουθούσαν τις διαδικτυακές διαλέξεις του, ενώ ο ίδιος δεν είχε λύσει το βασικότερο ζήτημα που τον απασχολούσε. Εκρυβε την ομοφυλοφιλία του και πρότεινε στους άλλους να είναι ευθείς και ειλικρινείς. Και μόνο αυτό το γεγονός μάς δείχνει πόσο επισφαλείς και απατηλές είναι όλες οι καλοφωτισμένες οδοί της δημοσιότητας, που ανοίγονται από τα μέσα παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας – με ένα από τα βασικότερα να είναι το διαδίκτυο.

Το βασικό ζήτημα όμως, που προκύπτει από τα παραπάνω, δεν είναι οι εσωτερικές αντιφάσεις και η ομολογηθείσα, χρόνια υποκριτική στάση ζωής που ακολούθησε ο κ. Κονάνος. Αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία και μπορεί να επηρεάσει την πορεία του έθνους είναι η αυτοκάθαρση της Εκκλησίας μας – κάτι που πρέπει να γίνει και σε επίπεδο Ιεραρχίας, αλλά και απλού κλήρου.

Στο οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στον Λόγο του Θεού δεν χωρούν υποκριτικές συμπεριφορές, ψέματα και διαστροφές, λατρεία της ύλης και υποταγή στη σάρκα και την εφήμερη δημοσιότητα.

Πληροφορίες και καταγγελίες για τα πρόσωπα που είναι ακατάλληλα να υπηρετήσουν την Εκκλησία μας υπάρχουν. Μένει να βρεθεί η θέληση να γίνει το δέον και να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα