Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση Διαματάρη και το βιογραφικό... λάστιχο

Η αποκάλυψη ότι o Αντώνης Διαματάρης κατείχε την θέση του CEO σε δύο εταιρίες στις ΗΠΑ ενώ είχε και το συγκεκριμένο κυβερνητικό πόστο ήταν αυτό που... σέρβιρε το γλυκό της απομάκρυνσής του διά της παραίτησης. Αυτό που το... έδεσε ήταν οι ανολοκλήρωτες σπουδές στο πανεπιστήμιο Columbia και η επίκληση του ανύπαρκτου μεταπτυχιακού στο

βιογραφικό του. 

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ο Αντώνης Διαματάρης συνέχισε ενώ ήταν υφυπουργός Εξωτερικών να κατέχει την θέση του CEO σε δύο εταιρίες στις ΗΠΑ, η μία εκ των οποίων κτηματομεσιτική.

Στην εταιρία National Ηerald INC (την εταιρία που εκδίδει τον Εθνικό Κήρυκα) ο Διαματάρης παραμένει Chief Executive Officer, θέση που διατηρεί και για την εταιρία Diamataris Properties LTD, αντικείμενο της οποίας είναι οι κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, στις εν λόγω καταχωρίσεις εμφανίζεται δηλωμένη μία διεύθυνση -στο όνομα του κ. Διαματάρη- στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης.

Πριν ακόμα όμως κι από αυτή την αποκάλυψη, είχαν προηγηθεί κι άλλες όπως αυτή της «Εφημερίδας των Συντακτών» που έδωσε στο φως της δημοσιότητας την πληροφορία ότι ο Διαματάρης είχε προλάβει στο σύντομο διάστημα της παραμονής του στο υπουργείο, να διορίσει ως μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του για θέματα απόδημου Ελληνισμού τον Τάσο Φιλιππάκο, πρώην διευθύνων σύμβουλο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που είχε όμως «εξαφανιστεί» στις ΗΠΑ όταν ασκήθηκαν διώξεις για τα σκάνδαλα της ΕΑΒ.

Όσον αφορά στο περίφημο πια βιογραφικό του φαίνεται ότι κι αυτό... άλλαζε κατά το δοκούν. Το νέο βιογραφικό είχε κι αυτό τα «κενά» του- Στο παλιό βιογραφικό του Αντώνη Διαματάρη αναφερόταν ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Queens College της Νέας Υόρκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Στο νέο βιογραφικό, που άλλαξε μετά την αποκάλυψη ότι MBA «δεν υπάρχει», δεν αναφερόταν ούτε το πρώτο πτυχίο.

Συγκεκριμένα, το βιογραφικό αναφέρει ότι ο Αντώνης Διαματάρης παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University. Σύμφωνα με δημοσιεύματα «με μια προσεκτική ματιά όμως μπορεί κανείς να δει ότι ερωτήματα προκύπτουν και για το απολυτήριο Λυκείου του υφυπουργού Εξωτερικών. Στο πρώτο βιογραφικό αναφέρεται ότι ο Αντώνης Η. Διαματάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη νήσο Λήμνο, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Στο νέο βιογραφικό που αναρτήθηκε αναφέρεται ότι ο Αντώνης Διαματάρης γεννήθηκε το 1959 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Νέα Υόρκη. Εδώ ή έχει γίνει κάποιο λάθος μετά τη σπουδή να αλλάξει γρήγορα βιογραφικό, ή ο Αντώνης Διαματάρης πρόλαβε να τελειώσει το Λύκειο στη Λήμνο σε ηλικία μόλις… εννέα ετών».

Το παρασκήνιο της ....αναγκαστικής παραίτησης από ξένο έδαφος

Ο Αντώνης Διαματάρης είχε μόλις προσγειωθεί στην Αυστραλία, όπου θα πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη- τουιτάροντας μάλιστα ανέμελος για τα έργα του από το αεροπλάνο- όταν επικοινώνησε μαζί του το πρωθυπουργικό γραφείο ζητώντας διευκρινίσεις για όσα αποκαλύπτονταν όλες τις προηγούμενες ημέρες. Κι αφού ο πρώην υφυπουργός παραδέχτηκε πως τα δημοσιεύματα ήταν αληθή του ζητήθηκε να παραιτηθεί.

{https://twitter.com/AHDiamataris/status/1202180718035656705}

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι λόγω της μακροχρόνιας φιλίας που διατηρεί με τον κ. Διαματάρη, η απόφαση ήταν δύσκολη για τον πρωθυπουργό.

Ακολούθησε η δήλωση παραίτησης του κ. Διαματάρη: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Γι’ αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για το λόγο αυτό υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα