Γ. Βρούτσης: Δεν θα δοθεί παράταση στο πρόγραμμα δασοπροστασίας του ΟΑΕΔ

Γ. Βρούτσης: Δεν παρατείνονται οι 5.066 συμβάσεις του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ για τη δασοπροστασία

Δεν παρατείνονται οι 5.066 συμβάσεις απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Β. Αποστόλου, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση, η οποία συζητήθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. Επίσης κατά τη συζήτηση δεν διαφάνηκε ότι θα υπάρξει νέος κύκλος του προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2018 έγινε η πρόσληψη 5.066 ανέργων για 8 μήνες, με την υποχρέωση των δασικών αρχών να τους εκπαιδεύσουν και με τη λήξη του προγράμματος να χορηγήσουν στους απασχολούμενους βεβαίωση της ικανότητάς τους να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του επαγγέλματος του δασεργάτη. Δηλαδή οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, μπορούν να αξιοποιηθούν γιατί καλύπτουν διαχρονικές ανάγκες πρόληψης, στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Καθώς στην πορεία διαπιστώθηκε η μεγάλη χρησιμότητα του προγράμματος, αυτό παρατάθηκε τον Μάρτιο, ώστε μετά το πέρας της πρώτης οκτάμηνης απασχόλησης, οι ωφελούμενοι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να απασχολούνται για επιπλέον οκτώ (8) μήνες. Ήδη όμως οι συμβάσεις η μία μετά την άλλη λήγουν.

Ο Β. Αποστόλου, κατά την ομιλία του τόνισε ότι «τον Απρίλιο του 2020, οπότε και ξεκινά η υλοποίηση των αντιπυρικών σχεδίων που οι δασικές υπηρεσίες οφείλουν να εφαρμόσουν, δε θα έχουν το απαραίτητο προσωπικό γι αυτή τη δουλειά κι ούτε μπορούν να την αναθέσουν σε άλλον, όταν αυτούς που επί τόσο καιρό εκπαίδευαν για το σκοπό αυτό δεν θα τους έχουν διαθέσιμους».

«Ακόμη και να προχωρήσετε, με την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου στην προκήρυξη νέου προγράμματος για τον ίδιο σκοπό κάνετε μεγάλο λάθος, όχι μόνο γιατί δεν ολοκληρώσατε και δεν αξιολογήσατε το προηγούμενο , αλλά και γιατί στέλνετε στα σπίτια εκείνους τους ανθρώπους που κατά τεκμήριο θα είναι απαραίτητοι».

Ωστόσο η τελική απάντηση του υπουργού Εργασίας ήταν ότι δεν θα παραταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα