Το νέο μοντέλο του ΟΑΕΔ: Προτεραιότητα η ανάγκη του ανέργου και όχι απλώς η επιδότηση θέσεων

Την ολοκλήρωση του προγράμματος «Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ», τα επιτεύγματά του αλλά και τις προοπτικές του Οργανισμού, παρουσίασαν σήμερα σε ημερίδα η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Καθ. Μαρία Καραμεσίνη, στελέχη του, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη των αντίστοιχων δημόσιων Οργανισμών της Γαλλίας, της Γερμανίας καθώς και της Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συμμετείχαν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε με ομιλία της η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. O υφυπουργός Εργασίας Κωνσταντίνος Μπάρκας απηύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησαν οι ομιλίες της Διοικήτριας του Οργανισμού και του Γενικού Διευθυντή Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Joost Korte.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε πως «η μεγαλύτερη μάχη που δίνουμε ως κυβέρνηση είναι αυτή για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας.

Στη μάχη αυτή υπάρχουν απτά αποτελέσματα που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε και μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους, η θέσπιση κανόνων στα ωράρια και τις υπερωρίες, στις εργολαβίες και στην πληρωμή των μισθών, η μείωση της αδήλωτης εργασίας, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα είναι μόνο κάποιες από τις κεντρικές παρεμβάσεις που υλοποιήσαμε τα τελευταία χρόνια.

Δεσμεύσεις τις οποίες κάναμε πράξη απέναντι στους εργαζόμενους του τόπου, που απώλεσαν πολλά την περίοδο της κρίσης.

Στη μεγάλη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας κεντρικός επιχειρησιακός μας βραχίονας είναι ο ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ που αναβαθμίζεται με στόχο να οδηγήσει κάθε άνεργο σε μια νέα θέση εργασίας. Η προσπάθεια μας είναι σε εξέλιξη και τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και το ΣΕΠΕ και ο ΟΑΕΔ βρισκόμαστε σε Εθνικής Αντίστασης 8, Άνω Καλαμάκι, e-mail: [email protected] διαρκή εγρήγορση, για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου της ανάκτησης της εργασίας στον τόπο μας».

H Διοικήτρια του ΟΑΕΔ τόνισε ότι «Η υλοποίηση του προγράμματος υπήρξε ένα στοίχημα για μένα, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Οργανισμού, τους οποίους θέλω να συγχαρώ για την πίστη και την προσήλωσή τους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα και στον απώτερο κοινό μας στόχο-όραμα, που είναι να στέκεται ο Οργανισμός δίπλα στους πολίτες, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους, και συνοψίζεται στο σύνθημά μας «Ο δικός σου ΟΑΕΔ».

Ο ΟΑΕΔ αλλάζει σελίδα και μετασχηματίζεται από δημόσιος γραφειοκρατικός οργανισμός επιδοματικής πολιτικής σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνική υπηρεσία Απασχόλησης, που αναλύει τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα των ανέργων, αφουγκράζεται τις ανάγκες εργασίας και τις επαγγελματικές προσδοκίες τους και τους υποστηρίζει στη διαδικασία αναζήτησης κατάλληλης εργασίας και σταθερής επαγγελματικής ένταξης.

Με απλοποιημένες διαδικασίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, έχει σχεδιάσει και δοκιμάζει στην πράξη το νέο μοντέλο Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, με σημείο εκκίνησης τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ανέργου. Φιλοδοξεί να βρίσκεται δίπλα στον άνεργο και στον εργοδότη και να γίνει ο δικός τους ΟΑΕΔ»

Keywords
Τυχαία Θέματα