Το Μαξίμου λειαίνει το έδαφος πριν τις εκλογές

Με την συμφωνία των Πρεσπών να έχει κλείσει, την διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος να βαίνει καλώς, ο σχεδιασμός του Μαξίμου προχωρά με στόχο να «λειάνει» τον δρόμο προς τις εκλογές. Πώς θα γίνει αυτό; Με μπαράζ φιλολαϊκών νομοσχεδίων τα οποία αναμένονται να κατατεθούν στην Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα.

Στόχος της κυβέρνηση είναι το νομοσχέδιο – συνέχεια του «Νόμου Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας, να κατατεθεί

το επόμενο δεκαήμερο. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τις 120 δόσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

Η κυβέρνηση επιθυμεί το επόμενο διάστημα να κυλήσει ήρεμα, χωρίς «φουρτούνες», ιδιαίτερα μετά τα επεισόδια με Καμμένο. Στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού, με την ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου αλλά και τα φιλολαϊκά νομοσχέδια που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, θα δώσουν έναν αέρα νίκης στην κυβέρνηση. Άλλωστε, μόλις χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωνε ότι στην επόμενη Βουλή «θα έχουμε μία πολύ πιο ισχυρή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε διαφορετικούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς».

Γκρίνιες για Μωραϊτη – Τόλκα

Μπορεί η κίνηση της κυβέρνησης, μέσω του ανασχηματισμού, να «άνοιξε την πόρτα» στην κεντροαριστερά ωστόσο δημιουργεί «φουρτούνες» στο εσωτερικό του κόμματος. Τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά έστειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζοντας πως «δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο κ. Μωραΐτης», με την συνέχεια να ανήκε στην δημόσια πλέον κριτική από την ομάδα των «53».

Σε άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, κατ΄ αρχάς ως προς αυτό. Ως ενεργά στελέχη με τοποθετήσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τώρα μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης. Σε μια στιγμή που δημιουργείται θετικό ρεύμα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανένταχτο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανακόψει δια της διαβολής ότι «το δέλεαρ είναι οι υπουργικές θέσεις», είναι το λιγότερο λάθος να επιλέγονται δύο στελέχη εκ του ΚΙΝΑΛ και να δίνουν έδαφος στην υπονόμευση.»

Σκουρλέτης σε ρόλο «πυροσβέστη»

Ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ των αποφάσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των εσωκομματικών αντιδράσεων προσπαθεί να βρει ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος προσπάθησε με δηλώσεις του να μετριάσει την αντιδράσεις. «Δεν είναι κακό κάποιος να μετατοπίζεται και προφανώς αυτός που μετατοπίστηκε δεν είναι η Κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα θα έλεγα ότι είναι δείγμα υγείας και πολιτικής ωρίμανσης, αν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να συνεργαστεί, να συμπορευτεί με έναν άλλο χώρο, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει αυτή η πολιτική αναγκαιότητα.» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα