Το λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση αρνητικού τεστ

Στα οφέλη από τη χρήση των self test αναφέρθηκαν η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ειδικότερα, πρόσφατα δεδομένα από τη χρήση του self test σε σχολεία 2 φορές την εβδομάδα στην Αυστρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι η έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών κρουσμάτων είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της διασποράς ακόμα και σε περιβάλλον των μεταλλαγμένων

στελεχών. Με βάση αυτά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την καθολική εφαρμογή των self test 2 φορές την εβδομάδα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Επίσης, πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ υπολόγισε ότι ακόμα και το 50% του πληθυσμού αν διενεργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα το ατομικό τεστ, το όφελος στον περιορισμό των νέων κρουσμάτων θα είναι σημαντικό.

«Αν λάβουμε υπόψιν ότι συχνά οι έφηβοι είναι ασυμπτωματικοί, η καθολική χρήση του τεστ θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση των κρουσμάτων έγκαιρα και πριν μεταδώσουν την λοίμωξη στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον. Συνεπώς θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπευαγγέλου.

Υπογράμμισε ότι σε περίπτωση θετικού self test οι έφηβοι θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ενώ θα περιμένουν το αποτέλεσμα του επιβεβαιωτικού τεστ. Παράλληλα, σε όλες τις περιπτώσεις νέων κρουσμάτων θα πρέπει να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

 Η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι στόχος είναι η επέκτασης της χρήσης τους και στους εργασιακούς χώρους.

Μαγιορκίνης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις σε περίπτωση αρνητικού τεστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα