Το Κρεμλίνο καταγγέλλει ουκρανική προβοκάτσια στο Κραματόρσκ: «Μόνο οι Ουκρανοί διαθέτουν πυραύλους Tochka-U»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χτύπησε το Κραματόρσκ της Ουκρανίας, ενώ είναι παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο του Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για το πυραυλικό χτύπημα σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία σήμερα.

Στην επίθεση από ρουκέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών κρατικών σιδηροδρόμων,

σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι, ενώ πάνω από 100 τραυματίστηκαν. Μια εθελόντρια ανθρωπιστικής οργάνωσης που συμμετέχει στην απομάκρυνση των πτωμάτων, ωστόσο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το RIA, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι.

Δημοσιεύει, παράλληλα, ανακοίνωση των αρχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ που συνοδεύεται από σοκαριστικές φωτογραφίες:

Ένα πυραυλικό χτύπημα πραγματοποιήθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρησης εκκένωσης. Συντρίμμια από τον πύραυλο Tochka-U έπεσαν σε κοντινή απόσταση από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Αυτό το απαρχαιωμένο πυραυλικό σύστημα της σοβιετικής εποχής δεν χρησιμοποείται από την DNR, την LNR ή τη Ρωσική Ομοσπονδία. Χρησιμοποιείται μόνο από Ουκρανούς μαχητές.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ολεξάντρ Χονκαρένκο, περίπου 4.000 άνθρωποι - οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά - βρίσκονταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ όταν επλήγη σήμερα από ρωσικούς πυραύλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρεμλίνο, Κραματόρσκ, Μόνοι, Ουκρανοί, Tochka-U,kremlino, kramatorsk, monoi, oukranoi, Tochka-U