Το «καρτέλ» στο ρεύμα, οι δηλώσεις Αδαμίδη και τα αναπάντητα ερωτήματα

Η ακρίβεια έχει σαρώσει τα πάντα, οι αυξήσεις έχουν μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και ο προϋπολογισμός του κράτους «πιέζεται» μέσω των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος.

Στον αβέβαιο Χειμώνα που πλησιάζει, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης με δηλώσεις του έρχεται και βάζει «φωτιά» δημιουργώντας ερωτήματα που προφανώς δεν είναι σε θέση να απαντήσει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα,

έριξε «βόμβα» λέγοντας πως η διαδικασία συνεχούς επιδότησης του καρτέλ της ενέργειας που έχει δημιουργηθεί (όπως είπε είναι μόνο τέσσερις οι παίκτες με καθετοποιημένες δραστηριότητες) οι οποίοι ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη, δεν οδηγεί πουθενά. Εξήγησε ότι οι τέσσερις παίκτες διαμορφώνουν τις τιμές στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα ολιγοπώλιο, ενώ έχει στείλει επιστολή από το Δεκέμβριο του 2020 στον τότε υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Η επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και να υπάρχει ανταγωνισμός για να υποχωρήσουν οι τιμές, μόνο αυτό δεν έγινε. Η κυβέρνηση έχει δώσει 9 δισ. ευρώ μέσω επιδοτήσεων στην αγορά» τόνισε.

Τα ερωτήματα ωστόσο που γεννιούνται μετά από τέτοιες δηλώσεις είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις:

Γιατί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δεν πάει στον εισαγγελέα και αναλώνεται σε ανούσιες κουβέντες για να κάνει «σαματά» σε τηλεοπτικό παράθυρο; Αφού μιλάμε για καρτέλ που καθορίζει τις τιμές του ρεύματος, γιατί δεν επεμβαίνει εισαγγελέας ή έστω η Επιτροπή Ανταγωνισμού; Πώς εξηγεί το γεγονός πως, παρότι υπάρχει καρτέλ όπως λέει ο ίδιος, υπάρχει εταιρεία - πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας που «πουλάει» τρεις φορές χαμηλότερα τη κιλοβατώρα σε σχέση με τους άλλους αναγωνιστές;

Μάλλον τα ίδια ερωτήματα έχει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννης Λιανός:

{https://twitter.com/IoannisLianos/status/1562389732058865664?s=20&t=VvyKth4ujAOWTA60VABaGQ}

#ΓΕΝΟΠ #ΡΕΥΜΑ #ΚΑΡΤΕΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα