Το Ιράν καλεί τις ισλαμικές χώρες να επιβάλλουν πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ισραήλ

Έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας διεξάγεται σήμερα στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για να συζητήσουν οι ισλαμικές χωρες την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) θα πρέπει - σύμφωνα με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν - να επιβάλουν μια σειρά κυρώσεων στο Ισραήλ, όπως εμπάργκο πετρελαίου και να απελάσουν όλους τους ισραηλινούς πρέσβεις.

Σημειώνεται

πως μια επείγουσα συνεδρίαση του OIC διεξάγεται στην πόλη της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας προκειμένουν να συζητηθεί η κλιμάκωση της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, μετά την έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα που σκόρπισε τον θάνατο σε εκατοντάδεςΠαλαιστίνιους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών καλεί σε άμεσο εμπάργκο των ισλαμικών χωρών στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους αποκλεισμού του από πετρέλαιο, καθώς και σε απέλαση όλων των ισραηλινών πρεσβευτών», δήλωσε το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Ο Αμιραμπντολαχιάν κάλεσε επίσης στο σχηματισμό μιας ομάδας Ισλαμιστών δικηγόρων προκειμένου να τεκμηριώσουν πιθανά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα.

Σημειώνεται πως πριν από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας, οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα έκαναν λόγο για τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους που είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια των 11ήμερων βομβαρδισμών του Ισραήλ.

Πηγή: El Arabiya News

#ΙΡΑΝ #ΜΕΣΗ_ΑΝΑΤΟΛΗ #ΙΣΡΑΗΛ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΓΑΖΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν, Ισραήλ,iran, israil