Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει την Τετάρτη τον αντικαταστάτη της Εύας Καϊλή: Οι τρεις υποψηφιότητες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να εκλέξει το μεσημέρι της Τετάρτης τον νέο αντιπρόεδρο που θα αντικαταστήσει την προφυλακισμένη για το QatarGate, Εύα Καϊλή.

Δημοσίευμα της «Le Soir» παρουσιάζει τους τρεις υποψήφιους αντικαταστάτες της Εύας Καϊλής, που αποπέμφθηκε επισήμως από τη θέση της 5ης αντιπροέδρου της Ευρωβουλής στις 13 Δεκεμβρίου κι αφού είχε εκδοθεί εις βάρος της ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συμμετοχής

σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, η υποψηφιότητα της κεντροαριστερής ομάδας (S&D) είναι εκείνη που αναμένεται να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψήφων. Πρόκειται για τον Marc Angel του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος του Λουξεμβούργου.

Με δεδομένο ότι η Εύα Καϊλή υπήρξε η επιλογή του S&D μετά από πολιτική συμφωνία των τριών (S&D - EPP - Renew), η λογική λέει πως και πάλι η έδρα θα δοθεί στην κεντροαριστερή ομάδα. Οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι, άλλωστε, φρόντισαν να μην προτείνουν δικό τους υποψήφιο.

«Είμαστε υπέρ της ισορροπίας που έχει προκύψει από τις ενδιάμεσες συζητήσεις και η καριέρα του Μάρκ Άνχελ είναι απολύτως σύμφωνη με αυτό που αναμένεται από έναν αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» υπογράμμισε την Τρίτη ο Stéphane Séjourné, της πολιτικής ομάδας Renew.

Οι Πράσινοι/EFA και η ακροδεξιά ομάδα ID (Identity and Democracy) έχουν προτείνει ως υποψήφιες τη Γαλλίδα Gwendoline Delbos-Corfield και την Ιταλίδα Annalisa Tardino, αντίστοιχα.

Η ψηφοφορία είναι μυστική και η εκλογή απαιτεί απλή πλειοψηφία.

#ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ_ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ #ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ #ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΕΚΛΟΓΗ #QATAR_GATE
Keywords
Τυχαία Θέματα