Το μπλόκο στις διαδημοτικές μετακινήσεις «ρημάζει» τους αρχαιολογικούς χώρους

Δώρο άδωρο για τους πολίτες του λεκανοπεδίου και τους ελάχιστους τουρίστες αποτελεί το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων ιδίως τις καθημερινές όπου απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ υπάρχουν περιορισμοί για τον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ και ταξί.

Όπως αποτυπώνεται στο φωτορεπορτάζ του Dnews, στο ιστορικό τόπο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, στην Πλάκα και στην Ακρόπολη

η κίνηση που καταγράφεται είναι σχεδόν μηδενική και μόνο στον Ιερό Βράχο υπάρχουν κάποιοι επισκέπτες. Στη Ρωμαϊκή και στην Αρχαία Αγορά, στο Ολυμπιείο και στον Κεραμικό σήμερα δεν εμφανίστηκε κανείς.

Σε μια προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντος των πολιτών για τους μνημειακούς θησαυρούς το υπουργείο Πολιτισμού αφήνει την Κυριακή 18 Απριλίου, ελεύθερη την πρόσβαση τους, στις βασικές αρχαιολογικές εστίες.

Οι πολίτες Έλληνες και Αλλοδαποί θα μπορούν να προμηθευτούν από τις 08:00 το πρωί έως τις 17:00, δωρεάν τα εισιτήρια τους, από οποιοδήποτε εκδοτήριο αρχαιολογικού χώρου, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ισχύουν υγειονομικά πρωτόκολλα, πράγμα που σημαίνει ότι ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών υπόκειται σε περιορισμούς, όπως αυστηρά είναι και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση, πρόκειται να ξεκινήσει στις 14 Μαΐου, ωστόσο εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν και κατά ποσό η επιδημιολογική εικόνα θα επιτρέψει την ομαλή εξέλιξη της το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα