Το No1 σνακ που βάζει «φρένο» στην επιθυμία σας για γλυκό - Τα θρεπτικά συστατικά του

Το αποξηραμένο αυτό φρούτο θεωρείτε υπερτρόφιμο καθώς εκτός από νόστιμο προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι περισσότεροι έχουν ήδη ξεκινήσει διατροφή και γυμναστική προκειμένου να βγούν στην παραλία με τις καλύτερες αναλογίες. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να «ζήσουν» χωρίς γλυκό και ο περιορισμός της κατανάλωσης ζάχαρης, τους έχει δημιουργήσει ήδη αισθήματα νοσταλγίας και πείνας, μέχρι και υπογλυκαιμία.

Ωστόσο, εκτός από τα γλυκά υπάρχουν και άλλα είδη τροφών

που μπορούν αντικαταστήσουν τις «ενοχικές» αυτές λιγούρες τα οποία είναι εξίσου νόστιμα αλλά και υγεινά. Μερικά από αυτά τα είδη τροφών είναι τα αποξηραμένα φρούτα, τα οποία αποτελούν εξαιρετική πηγή φυσικών σακχάρων και είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Από τα αποξηραμένα φρούτα που κυκλοφορούν στην αγορά αυτά που ξεχωρίζουν είναι οι χουρμάδες οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία ενός καρπού από ένα είδος φοίνικα (γνωστού και ως χουρμαδιά), που καλλιεργείται σε πολλές τροπικές περιοχές του κόσμου.

Σχεδόν όλοι οι χουρμάδες που πωλούνται στις δυτικές χώρες είναι αποξηραμένοι. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ορισμένα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία.

Το διατροφικό προφίλ των χουρμάδων

#ΣΝΑΚ #ΓΛΥΚΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
No1,