Euroleague: Έφυγε για Κάουνας ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός με σύμμαχο τους περίπου 13.000 «φίλους» του άντεξε στην ψυχολογική πίεση του πέμπτου παιχνιδιού και έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θέλει και μπορεί να αποκλείσει την Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την Euroleague στο Κάουνας αφού προκρίθηκε στο Final 4 επικρατώντας

της Φενέρμπαχτσε με 84-72 στο Game 5. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ, ήταν καταπληκτικοί στην άμυνα και έδειξαν απίστευτη πνευματική δύναμη με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν περίφημα και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Πειραιά περιμένει πλέον να μάθει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final Four του Κάουνας, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 19 -21 Μαΐου. Αυτή θα είναι είτε η Μονακό, είτε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, κάτι που θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη (10/5), όπου οι δύο ομάδες θα δώσουν το δικό τους Game 5 στο Πριγκιπάτο.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση του ΣΕΦ, το οποίο ήταν κατάμεστο, ο Κώστας Σλούκας ηγήθηκε της προσπάθειας του Ολυμπιακού, ο οποίος μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα και παίζοντας δυνατά στην άμυνα, στα όρια του φάουλ, έβγαλε εκτός τη Φενέρμπαχτσε.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν αναποτελεσματικοί, έχοντας 39% στο δίποντο και μόλις έξι ασίστ για πέντε λάθη στο πρώτο μέρος. Ο Καλάθης «φορτώθηκε» νωρίς με φάουλ, ενώ κι οι υπόλοιποι προσέφεραν ελάχιστα, με τον Γκούντουριτς να παλεύει μόνος του.

Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Σλούκα, αλλά είδαν κι άλλους παίκτες να βάζουν το λιθαράκι τους. Με τους Παπανικολάου, ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Αμερικανός με γκολ φάουλ έκανε το 74-58, 4’28’’ για το τέλος, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για το Final Four του Κάουνας.

#Euroleague #ΚΑΟΥΝΑΣ #ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ #ΜΠΑΣΚΕΤ #ΣΕΦ
Keywords
Τυχαία Θέματα