Το FBI δημοσιοποίησε αρχεία σχετικά με τον θάνατο του Κερτ Κομπέιν

Μια έκθεση δέκα σελίδων έκανε διαθέσιμη το FBI σχετικά με τον θάνατο του κιθαρίστα Κερτ Κομπέιν που πέθανε το 1994, αυτοκτονώνοντας.

Ο φάκελος περιέχει γράμματα προς το FBI που ζητούν από την υπηρεσία να ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του Κομπέιν, ακόμα και από τηλεοπτικές εκπομπές και εφημερίδες, αν και τα ονόματα των αποστολέων των γραμμάτων έχουν κρυφτεί.

«Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε,

όπως θεωρήθηκε αρχικά» αναφέρει ένα από τα γράμματα. Ένα άλλο γράφει, «Εκατομμύρια οπαδών του σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να μάθουν σχετικά με τις αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν τον θάνατό του και να γίνει ξεκαθάρο μια και για πάντα. Είναι στενάχωρο να πιστεύουμε ότι μια αδικία τέτοιας φύσης μπορεί να λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ».

Όπως αναφέρει το περιοδικό Rolling Stone, το FBI έκανε προσβάσιμα τα συγκεκριμένα αρχεία τον περασμένο μήνα, χωρίς όμως να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση. Το ίδιο το FBI φέρεται να απαντούσε στα εν λόγω γράμματα πως ο θάνατος του Κερτ Κομπέιν δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία τους.

«Εκτιμούμε τις ανησυχίες σας πως ο κ. Κομπέιν μπορεί να υπήρξε θύμα ανθρωποκτονίας» αναφέρει μια από τις απαντήσεις. «Παρόλα αυτά, οι περισσότερες έρευνες για ανθρωποκτονίες και θανάτους ανήκουν στη δικαιοδοσία τοπικών ή πολιτειακών αρχών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχετε, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε παραβίαση ομοσπονδιακού νόμου εντός της δικαιοδοσίας του FBI».

FBIΑΡΧΕΙΑΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα