ΕΛΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τη χώρα μας (εικόνες - βίντεο)

«Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωσή του για τη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά έκανε λόγο για ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα.

Μάλιστα τόνισε πως «τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας».

Σημειώνει ότι η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε άμεση και ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας

Αττικής ανέλαβε τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήριά τόσο στους οικείους όσο και στην οικογένεια της κοπέλας.

Ολοκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

Η δολοφονία της 20χρονης μητέρας είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε με ιδιαίτερη αγριότητα. Τόση βαρβαρότητα είναι σπάνια για τα δεδομένα της χώρας μας.

Ο σύζυγος κατάφερε και ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες ανταποκριθήκαν άμεσα. Από την πρώτη στιγμή παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική παρακολούθηση προς τα μέλη της οικογένειας.

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας υπήρξε άμεση. Ειδική ομάδα αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε της έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας τόσο στους οικείους όσο και στην οικογένεια της κοπέλας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την αστυνομία, είναι τρεις οι δράστες που βρίσκονται πίσω από το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στις τέσσερις και μισή τα ξημερώματα.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. τρία άτομα μπήκαν από παράθυρο υπογείου της τριώροφης κατοικίας και έδεσαν τον άνδρα, ο οποίος είναι πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας, σε μία καρέκλα, σε διαφορετικό χώρο από αυτόν στον οποίο ήταν η σύζυγός του.

Δείτε τη δήλωση

{https://youtu.be/bZBs3O4lkIE}

Χρυσοχοΐδης: Δύο ομάδες της αστυνομίας ερευνούν το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε συγκλονισμένος, επεσήμανε ότι τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάται στην Ελλάδα και τονίζοντας ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες της αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση, διεμήνυσε ότι η αστυνομία θα φτάσει μέχρι τέλους.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Είμαστε συγκλονισμένοι και προσωπικά είμαι συγκλονισμένος παρά την εμπειρία μου πρόκειται για ένα εξαιρετικά ειδεχθές έγκλημα που διακρίθηκε για την αγριότητα του.

Έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες

»Τέτοια βαρβαρότητα σπάνια συναντάμε στην Ελλάδα, στην ελληνική κοινωνία ακόμα και στο έγκλημα. Ήδη η ελληνική αστυνομία έχει κινητοποιηθεί άμεσα, έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες οι οποίες εξετάζουν από κάθε άποψη, από κάθε πλευρά την διερεύνηση σε βάθος του εγκλήματος. Πιστεύω στην ικανότητα της ελληνικής αστυνομίας φτάσει μέχρι το τέλος.

»Υπάρχει μία διαρκής κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή, από τα πρώτα λεπτά έφτασε η αστυνομία εκεί. Υπάρχει μια διαρκής κινητοποίηση, υπάρχει διαρκής στήριξη ιατρική, ψυχολογική και ανθρώπινη στην οικογένεια εκφράζω τα συλλυπητήρια μου για τον άδικο χαμό, για τον τόσο άδικο χαμό μιας τόσο νέας κοπέλας, τόσο νέας γυναίκας».

ΣΥΡΙΖΑ: «Το αίσθημα ανασφάλειας κατακλύζει τη χώρα»

«Ο κ. Μητσοτάκης έταζε τάξη και ασφάλεια. Δύο χρόνια μετά τις εκλογές το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ξύλο στη νεολαία σε πανεπιστήμια και πλατείες», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή τουΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Κατά τα λοιπά, η τάξη και ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη εξαντλείται σε ανάθεση φύλαξης σε μισό αστυνομικό τμήμα τύπων σαν τον κ. Φουρθιώτη, μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέρα μεσημέρι και συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η «σημερινή φριχτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα».

«Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη ας σταματήσει να αναζητά ευθύνες αλλού και ας αναλάβει επιτέλους τις συνέπειες των επιλογών της», καταλήγει η Κουμουνδούρου...

Απείλησαν με όπλο το μωρό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες ήταν τόσο στυγνοί και αδίστακτοι που φαίνεται να έστρεψαν το όπλο τους ακόμη και στο 11 μηνών μωρών προκειμένου να βρουν που είναι τα χρήματα του ζευγαριού.

Η κίνηση αυτή ήταν και ο λόγος που η μητέρα άρχισε να φωνάζει βοήθεια με αποτέλεσμα οι εγκληματίες να την δολοφονήσουν και συγκεκριμένα να την στραγγαλίσουν με το ρούχο της ή με ένα μαξιλάρι.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου η σύζυγός του φώναζε για βοήθεια και αντιδρούσε στις απειλές προς το μωρό της, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να την πνίξει

Το χρονικό του Εγκλήματος

Μια 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε δολοφονημένη, μέσα στη μεζονέτα που διέμενε στα Γλυκά Νερά, ενώ δίπλα βρισκόταν δεμένος σε μια καρέκλα ο σύζυγός της.

Στο σπίτι βρισκόταν και το ενός έτους μωρό τους.

Οι άγνωστοι δράστες οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τρεις, σκότωσαν και τον σκύλο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια τον κρέμασαν.

{https://youtu.be/xxN8IBKdQh8}

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, καθώς οι δράστες την έπνιξαν με μαξιλάρι, τη γυναίκα στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τις φωνές της.

{https://youtu.be/y9KYMLf11kQ}

Πιθανόν κακοποίησαν τη γυναίκα για να τους αποκαλύψει που είχαν χρήματα και κοσμήματα και καθώς εκείνη φώναζε και προκάλεσαν τον θάνατό της με ασφυξία χρησιμοποιώντας μαξιλάρι.

Η νεκρή ήταν 20 χρόνων ενώ ο άνδρας είναι 33 χρόνων πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας, επικοινώνησε ο ίδιος με την Άμεση Δράση στις 06:30.

Το βρέφος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι αδίστακτοι δράστες άρπαξαν περίπου 10.000 ευρώ.

Στην αγκαλιά συγγενικού προσώπου της άτυχης οικογένειας το 11 μηνών βρέφος

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, το οποίο διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ο σύζυγος, o οποίος είναι σοκαρισμένος, το μόνο που έχει μπορέσει να πει έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, είναι ότι μπήκαν κακοποιοί στο σπίτι της οικογένειας από την μπαλκονόπορτα στις 4 τα ξημερώματα.

Το ύποπτο όχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίοικος ενημέρωσε την αστυνομία ότι χθες ο ίδιος εντόπισε ύποπτο όχημα να κινείται στην περιοχή κοντά στο σπίτι του άτυοχου ζευγαριού. Μάλιστα, οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου το είδε ώστε εκείνοι να αξιοποιήσουν την πληροφορία και να δουν με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους δράστες της ασύλληπτης βαραβαρότητας ληστείας που συγκολίζει το πανελλήνιο.

Τι λένε οι γείτονες

Συγκλονισμένοι οι γείτονες από το αποτρόπαιο έγκλημα στην περιοχή.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, τέτοια αγριότητα και βαναυσότητα δεν την περιμέναμε. Έχουμε δει κι στο παρέλθουν κάποιες ύποπτες κινήσεις, αλλά πρώτη φορά μας συμβαίνει αυτό. Δεν το γνώριζα το ζευγάρι, αλλά είμαστε ταραγμένοι», ανέφερε γείτονας της περιοχής.

{https://youtu.be/dno7Za1PSyo}

ΕΛΑΣΕΓΚΛΗΜΑΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα