Το 99% όσων μπαίνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για διασκέδαση, μουσική, beach bar αποκάλυψε ότι το 99% όσων μπαίνουν στις ΜΕΘ λόγω κορονοϊού είναι ανεμβολίαστοι, ενώ θα μπορούσαν να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το τελευταίο τρίμηνο υπάρχει μελέτη αναφορικά με τους ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι μπαίνουν σε ΜΕΘ και ανέδειξε τη σημασία των εμβολιασμών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε

ότι «μελετήσαμε νοσηλείες σε ΜΕΘ το τελευταίο τρίμηνο. Το 99% των περιστατικών είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Εμβολιαστείτε άμεσα, προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας, κάντε τεστ πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα. Υπάρχουν ραντεβού. 18-30 ετών εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να προμηθευτούν τέσσερα self test για τον Ιούλιο».

Εξάλλου, αναφορικά με τα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης «για να έχουμε μια ασφαλή και προστατευόμενη διασκέδαση».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα «τιμωρείται» προσωρινή αναστολής δραστηριότητας κάθε επιχείρηση από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα, ενώ το πρόστιμο θα είναι 2000 ευρώ και άμεση σφράγιση κάτω από 200 τμ.

Επιπλέον, το πρόστιμο θα 5000 ευρώ και άμεση σφράγιση για χώρους πάνω από 200τμ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι 10.000 ευρώ και άμεση σφράγιση για 15 ημέρες, ενώ στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα