Μόνο καθήμενοι στην εστίαση, μέχρι και αφαίρεση άδειας για τους παραβάτες

Μόνο με καθήμενους θα λειτουργεί η εστίαση, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Βαρύτατα τα πρόστιμα για τους καταστηματάρχες που θα σκεφτούν να παρανομήσουν.

Αλλαγές στη λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς. Έτσι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους.

Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου:

Όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης για να έχουμε μια ασφαλή και προστατευόμενη διασκέδαση. Προσωρινή
αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα. Πρόστιμο 2000 ευρώ και άμεση σφράγιση για μια εβδομάδα για επιχειρήσεις κάτω από 200 τμ Πρόστιμο 5000 ευρώ και άμεση σφράγιση για μια εβδομάδα για χώρους πάνω από 200τμ Υποτροπή 10.000 ευρώ και άμεση σφράγιση για 15 ημέρες Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Το 66% των κρουσμάτων στα Νότια σε νέους 15-24 ετών

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανοίγοντας την έκτακτη ενημέρωση, ανέφερε: «Τις τελευταίες μέρες τα στοιχεία του ΕΟΔΥ προκαλούν ανησυχία. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι ζήτημα χρόνου να γίνει επικρατούσα μετάλλαξη, με κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους να νοσήσουν σοβαρά. Είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος.

Τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί. Εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες και σχετίζονται με δραστηριότητες διασκέδασης. Η αύξηση ευτυχώς δεν συνοδεύεται από αύξηση των νοσηλειών. Διασωληνωμένοι και θάνατοι συνεχίζουν να μειώνονται. Κρούσματα μέσος όρος ηλικίας 27 ετών και οι ιχνηλατήσεις δείχνουν κυρίως συνάθροιση σε τέτοιους χώρους. Από τις δειγματοληψίες στον Νότιο Τομέα το 66% τα κρούσματα σε 15 – 24. Μελετήσαμε νοσηλείες σε ΜΕΘ το τελευταίο τρίμηνο. Το 99% των περιστατικών είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Εμβολιαστείτε άμεσα, προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας, κάντε τεστ πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα. Υπάρχουν ραντεβού. 18-30 ετών εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορούν να προμηθευτούν τέσσερα self test για τον Ιούλιο».

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.797 νέα κρούσματα, 8 νέους θανάτους και 168 ασθενείς διασωληνωμένους. Η Αττική καταγράφει περισσότερα από τα μισά κρούσματα, ενώ ο Νότιος Τομέας της Αθήνας καταγράφει πλέον για δεύτερη ημέρα περισσότερα κρούσματα από την πρωτεύουσα της χώρας. «Συναγερμός» έχει σημάνει και για την Κρήτη που μόνο την Τρίτη είχε 198 κρούσματα περισσότερα από τα τριπλάσια της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά:

{https://www.youtube.com/watch?v=JGuG3AGLJ2Y}

Keywords
Τυχαία Θέματα