Τι θα συμβεί αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα σε αίθουσα που γίνονται οι Πανελλήνιες 2020

Κανονικά θα συνεχίσουν να εξετάζονται οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020 αν ένας υποψήφιος ή εκπαιδευτικός παρουσιάσει συμπτώματα που παραπέμπουν σε κρούσμα κορονοϊου

Σύμφωνα με πρωτόκολλο που έχουν λάβει οι επιτροπές διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊου, μόνο το ύποπτο κρούσμα θα απομονωθεί από την εξέταση.

Εφόσον στις Πανελλήνιες 2020 εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο αρμόδιος της Λυκειακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου, ο ΕΟΔΥ

αλλά και το υπουργείο Παιδείας. Ο υπεύθυνος κρουσμάτων της Επιτροπής θα πρέπει να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ύποπτου κρούσματος για την ασφαλή απομάκρυνσή του από το εξεταστικό κέντρο.

Στο ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να γίνει ιατρική αξιολόγηση ενώ θα του γίνει και τεστ για κορονοϊο. Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα ο υποψήφιος ή εκπαιδευτικός παραμένει σε απομόνωση. Εφόσον το κρούσμα που θα επιβεβαιωθεί είναι εκπαιδευτικός, τότε θα τεθεί σε καραντίνα 10 ημερών. Εάν επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι υποψήφιος, δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στη διαδικασία των εξετάσεων και με αίτησή του θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Επιπρόσθετα τίθεται σε καραντίνα με επιτήρηση 10 ημερών.

Τέλος οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί που διαγωνίζονται στην αίθουσα που εντοπίστηκε το επιβεβαιωμένο κρούσμα συνεχίζουν κανονικά τις Πανελλήνιες 2020, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους.

Στην πρώτη ημέρα των Πανελλήνιων, οι μαθητές των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας). Αύριο θα πάρουν σειρά οι μαθητές των ΕΠΑΛ που θα ξεκινήσουν κι αυτοί τις πανελλήνιες. Πρώτο μάθημα την Τρίτη θα είναι τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας), ενώ θα ακολουθήσουν στις 18 Ιουνίου τα Μαθηματικά (Άλγεβρα) και από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν αναλυτικά:

17/6: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
19/6: Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).
22/6: Φυσική (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας)
24/6: Ιστορία και Πληροφορική, (Ομάδες Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
26/6: Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Πανελλήνιες 2020: Το πρόγραμμα με το παλαιό σύστημα

Οσοι δώσουν τις εξετάσεις με το παλαιό σύστημα, θα έχουν το ίδιο πρόγραμμα, κατά βάση, με αυτούς που θα δώσουν με το νέο. Οι διαφορές είναι οι εξής:

22/6: Λατινικά: (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών),
24/6: «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)
26/6: «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για όλους τους μαθητές η ώρα εξέτασης είναι στις 8:30 το πρωί, ενώ θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες ως τις 8. Η διάρκεια εξέτασης σε κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες με εξαίρεση το μάθημα ειδικότητας «αρχιτεκτονικό Σχέδιο» (ΕΠΑΛ), που διαρκεί τέσσερις ώρες.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα