Τι να τρως αν έχεις υψηλή χοληστερίνη

Όπως μια ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της χοληστερίνης, έτσι και μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσει στην μείωσή της.

Τη λέξη χοληστερίνη την έχουμε συνδυάσει με έναν εχθρό για την υγεία μας. Τι είναι όμως η χοληστερίνη, ή σωστότερα η χοληστερόλη; Είναι μια κηρώδης, λιπαρή ουσία που παράγεται φυσικά από το συκώτι και βρίσκεται στο αίμα μας. Η χοληστερόλη χρησιμοποιείται για πολλά

διαφορετικά πράγματα στο σώμα μας, αλλά μπορεί να γίνει πρόβλημα όταν υπάρχει υπερβολική ποσότητα στο αίμα.

Με απλά λόγια αυτό που τρώμε έχει αντίκτυπο στα επίπεδα χοληστερόλης μας και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ασθένειας. Το Ίδρυμα Καρδιάς συνιστά να ακολουθείς ένα μοτίβο υγιεινής διατροφής, που σημαίνει να τρώμε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα και μη επεξεργασμένα τρόφιμα και να περιορίζουμε τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως take away, ψημένα προϊόντα, σοκολάτα, πατατάκια και ζαχαρούχα ποτά. Αυτό όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση μιας υγιεινής και ενδιαφέρουσας διατροφής, αλλά παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό.

Ένα μοτίβο υγιεινής διατροφής για την καρδιά περιλαμβάνει

#ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ #ΤΡΟΦΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τι να τρως αν έχεις υψηλή χοληστερίνη,