Θύελλα αντιδράσεων για τα σενάρια «κυβέρνησης ειδικού σκοπού»: «Παραλυσία», «πανικός» και το «όχι» του Ανδρουλάκη

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ - αυτή τη φορά με αφορμή τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού - ξεσπά μόλις λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας, ανέφερε σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου έπεσαν οι μάσκες. Όταν μιλούσα για κυβέρνηση ηττημένων αυτό

εννοούσα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα ήταν και κυβέρνηση των απελπισμένων. Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη. Μπορεί να ζητήσει ό,τι θέλει, αρκεί να έχει την πλειοψηφία. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει είναι να παίξει τη χώρα στα ζάρια, σημείωσε μιλώντας στον Αnt1 - σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Στη διάρκεια της διακαναλικής του συνένεντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως επιθυμεί «κυβέρνηση μακράς πνοής», όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας βραχύβιας κυβέρνησης, λέγοντας πως «δεν αποκλείει εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύψει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών».

Στόχο, όπως ανέφερε, θα ήταν να διερευνηθούν υποθέσεις, όπως των υποκλοπών και της τραγωδίας των Τεμπών.

Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Μας λέει, δηλαδή, ότι σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις», σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου.

Ο κ. Σκέρτσος μάλλον θα παρακολούθησε άλλη συνέντευξη. Έκτος και αν το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη…

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης βγαίνει από τη δύσκολη θέση»

Κατηγορηματικά αντίθετος σε συμμετοχή του σε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη διερεύνηση των παρακολουθήσεων» με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης σε σημερινή του συνέντευξη.

Όπως είπε ερωτώμενος σχετικά στο κεντρικό δελτίο του Alpha: «Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Δεν αφορούν μια ολιστική ατζέντα για τα θέματα της χώρας. Ουσιαστικά αυτά κάνουν τον Τσίπρα χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη. Αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν παρελθόν με όλα αυτά που έχουν γίνει και με την οικονομία σε δεινή θέση».

Με τη στάση αυτή του Τσίπρα, ο Μητσοτάκης βγαίνει από τη δύσκολη θέση. Εγώ δεν αποκλείω καμία συνεργασία, αλλά θέτω συγκεκριμένο πλαίσιο για αυτή τη συνεργασία, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που μπορεί να θέσει την ατζέντα», σημείωσε.

Αντίστοιχη υπήρξε και η θέση της Ντόρας Μπακογιάννη - που μάλιστα τοποθετήθηκε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό: «Η σημερινή δήλωση του κ. Τσίπρα είναι χρυσή χορηγία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι χρυσός χορηγός ο κ. Τσίπρας. Και είναι χρυσός χορηγός, διότι οι Έλληνες δεν είναι κορόιδα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

#ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΤΣΙΠΡΑΣ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΚΑΛΠΕΣ #ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα