Θεσσαλονίκη: Κατάληψη των γραμμών του τρένου από γονείς – Διαμαρτύρονται για τα κενά στα σχολεία

Σε κατάληψη των γραμμών στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Άδενδρο, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκηδόνος μαζί με κατοίκους της περιοχής.

Ζητούν να ενισχυθούν με εκπαιδευτικούς οι σχολικές δομές, καθώς όπως καταγγέλλουν υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε δασκάλους και καθηγητές. Μετά τη συμβολική κατάληψη, έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κενά καθηγητών παρατηρούνται

σε τουλάχιστον εννέα ΓΕΛ στην ευρύτερη περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά:

1) ΓΕΛ Αδένδρου 2) ΓΕΛ Καλοχωρίου 3) ΓΕΛ Αγ. Γεωργίου (Ασπροβάλτα) 4) ΓΕΛ Μαδύτου 5) ΓΕΛ Ρεντίνας (Σταυρός) 6) ΓΕΛ Καλλινδοίων (Ζαγκλιβέρι) 7) 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά με Λυκειακές Τάξεις (Κολχικό) 8) ΓΕΛ Σοχού 9) 2ο ΓΕΛ Κουφαλίων.

Οι μαθητές δεν έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα καμία ώρα διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα όπως τη Χημεία, τα Μαθηματικά και την Πληροφορική.

Η απόφαση για το ΓΕΛ Αγίου Γεωργίου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, είναι προδιαγεγραμμένη καθώς με έγγραφο της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης γνωστοποιείται ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας δεν προτίθεται να εγκρίνει τη λειτουργία τμημάτων Ο.Π., μεταξύ άλλων και στο συγκεκριμένο ΓΕΛ. Επίσης σημειώνεται ότι δεν εγκρίνονται από τη Διεύθυνση και νέες πιστώσεις για αναπληρωτές καθηγητές, με αποτέλεσμα τα κενά διδασκαλίας να εντείνονται συνεχώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα