Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ για τα θύματα των Τεμπών

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του σταθμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη - Ακολούθησε τρισάγιο στις ράγες του σιδηροδρόμου

Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου Διακόνου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης,

τελέστηκε σήμερα το πρωί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της φονικής σύκρουσης των τρένων στα Τέμπη, παρουσία συγγενών των θυμάτων και δεκάδων πιστών.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, με εμφανή συγκίνηση ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διάβασε τα ονόματα των νεκρών και απευθύνθηκε στους πιστούς δίνοντας μήνυμα δύναμης.

«Αδιάκοπα θα μνημονεύουμε όλους όσους αγαπάμε. Η αγάπη μπορεί να καταργήσει το θάνατο. Κόλαση είναι να μην αγαπάς και να μη σε αγαπούν. Παράδεισος είναι η ενότητα και η αγάπη μας», τόνισε στους πιστούς ο μητροπολίτης Βαρνάβας.

«Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας. Κύρια δουλειά της εκκλησίας είναι να μνημονεύει. Η δύναμή της είναι η θύμηση και η θύμηση ενεργοποιείται από την αγάπη. Ό,τι αγαπάς αυτό θυμάσαι», πρόσθεσε, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Νωρίτερα, μέλη του κλήρου και πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης άφησαν στις ράγες -όπου δεν έφτασε ποτέ το επιβατικό τρένο Intercity 62- λουλούδια και στεφάνι αφού αναγνώστηκαν τα ονόματα των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι η επιλογή του χώρου του ΟΣΕ σύμφωνα με ενημέρωση της μητρόπολης είχε σημειολογικό χαρακτήρα, καθότι πρόκειται για τον τερματικό σταθμό του επιβατικού τρένου, το οποίο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.


frameborder="0"
scrolling="no"
loading="lazy"
referrerpolicy="unsafe-url"
src="https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y14juihe6ly&playlistId=v-crg47xshaxt5"
>{/source}

#ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ #ΤΕΜΠΗ #ΘΥΜΑΤΑ #ΝΕΚΡΟΙ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΟΣΕ #ΤΡΙΣΑΓΙΟ #ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ_ΣΤΑΘΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Επιμνημόσυνη, ΟΣΕ, Τεμπών,thessaloniki, epimnimosyni, ose, tebon