Θεοδωράκης: Ο προϋπολογισμός είναι γεμάτος από φανερούς και κρυφούς νέους φόρους

«Η ρητορική της βίας δεν μπορεί να είναι η γλώσσα της σύγχρονης πολιτικής» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης απο το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο τρομοκρατικό χτύπημα στο ΣΚΑΙ. Σχετικά με τον προυπολογισμό σημείωσε πως είναι γεμάτος απο φανερούς αλλά και κρυφούς νέους φόρους.

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για διόγκωση του δημόσιου τομέα και για υπεράριθμους μετακλητους υπαλλήλους. Ειδικότερα, σημείωσε πως μόνο οι πρόεδρου

και τα μέλη των δημόσιων φορέων απο 1003 που ήταν το 2015 σήμερα είναι 1449 ενώ αντίστοιχα οι φορείς του δημοσίου απο 227 ανέρχονται πλέον σε 374.

«Υπερυφανεύστε πως είσαστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση αλλά τόσα χρόνια δεν βρήκατε ούτε έναν άχρηστο δημόσιο φορέα για να καταργήσετε. Τόσο καλά άραγε τα είχαν καμωμένα οι προηγούμενες κυβερνήσεις;» διερωτήθηκε. «Χέρι χέρι με τις παλαιότερες κυβέρνησεις και με τους συνδικαλιστές χτίσατε το πελατειακό κομματικό κράτος» δήλωσε χαρακτηρίζοντας «συνεργούς» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αναδιανομή της μιζέριας έχουν ρίζες στις ιδεοληπτική πολιτική» συμπλήρωσε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει καταφέρει να παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι με λάθος μείγμα γιατί βασίζεται στην υπερφορολόγηση κι όχι στην ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοδωράκης, ϋπολογισμός,theodorakis, ypologismos