Δωρόσημο Χριστουγέννων 2018: Διευκρινίσεις για όσους δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Δεν χάνουν τα χρήματα τους όσοι οικοδόμοι δεν πληρωθούν το δωροσημο Χριστούγεννων την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr όσοι οικοδόμοι δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους τότε θα μπορούν να προσέλθουν στα κατά τόπους υποκατάστηματα του ΕΦΚΑ για να λύσουν το πρόβλημα τους.

Να σημειωθεί ότι οι οικοδόμοι έπρεπε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό για να πιστωθουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους καθώς η διαδικασία έγινε μόνο ηλεκτρονική.

Εξαλλου

η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έκανε παρέμβαση στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που εμπλέκονται στην καταβολή του Δωρόσημου στους δικαιούχους Οικοδόμους, για τα προβλήματα που θα εκφραστούν με την έναρξη της διαδικασίας στις 21 Δεκέμβρη και θα κάνουν απαγορευτική την καταβολή του Δώρου σε πολλούς οικοδόμους που μέχρι σήμερα το λάμβαναν διαμέσου των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ.

Όπως τονίζουν «όσοι οικοδόμοι δεν πρόλαβαν μέχρι τις 30/11/2018, δηλαδή μέσα σε προθεσμία 20 ημερών, να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό δεν θα είναι δυνατόν να πληρωθούν από τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και θα πρέπει να περιμένουν να πάρουν το Δώρο των Χριστουγέννων μετά από 4 μήνες, δηλαδή το Πάσχα! Και όλα αυτά, ενώ ο ΕΦΚΑ εισπράττει ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο το 2% επί του ενσήμου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η καταβολή του Δώρου από τα υποκαταστήματα, όσο και η πληρωμή των υπαλλήλων του ΙΚΑ. Από το 2013 το ΙΚΑ εισπράττει αυτή την εισφορά, αλλά ούτε τους υπαλλήλους πληρώνει, ούτε την εισφορά επιστρέφει στους Οικοδόμους και τώρα θέλει να καταργήσει και τον τρόπο καταβολής μέσω των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ».

Μάλιστα οι οικοδόμοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν στη μεγάλη Πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν στις 25 Γενάρη 2019, στην Αθήνα και στην πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, για να απαιτήσουν την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα