Τεστ για τον Κορονοϊο στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει νέα ΠΝΠ – Που γίνονται σήμερα

Ανάθεση υπηρεσιών από τον ΕΟΔΥ για την εξέταση δειγμάτων σε ιδιωτικούς παρόχους, προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού

Τη δυνατότητα ανάθεσης της διεξαγωγής τεστ και σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια προβλέπει η νέα ΠΝΠ, εφόσον προκύψει η ανάγκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΠΝΠ «εφόσον εξακολουθεί να

υφίσταται άμεσος κίνδυνος εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 […] και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες από την έναρξη ισχύος της [ΠΝΠ] , ο ΕΟΔΥ δύναται, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων, να συνάπτει συμβάσεις για την απευθείας ανάθεση σε τρίτους ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας (διαγνωστικών εργαστηρίων). Η πρόσκληση αναρτάται μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Ο.Δ.Υ. για χρονικό διάστημα τριών ημερών και δύναται να απευθύνεται σε κάθε ιδιωτικό φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας. Οι συμβάσεις συνάπτονται με το κριτήριο της χαμηλότερης τιμής μεταξύ των άμεσα διαθέσιμων υπηρεσιών».

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως -προς το παρόν- είναι ελάχιστα τα ιδιωτικά εργαστήρια που κάνουν το τεστ και ανήκουν σε μεγάλους ιατρικούς ομίλους και ιδιωτικές κλινικές. Ο λόγος σχετίζεται κυρίως με τις απαιτήσεις για τη διενέργεια του εν λόγω μοριακού ελέγχου.

Διαβάστε την συνέχεια στο News4Health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα