Τέλος το σίριαλ με τους πολλούς «μνηστήρες», η Forthnet στα χέρια της BC Partners

Η Forthnet μετά από ένα σίριαλ με πολλούς «μνηστήρες» περνά στην BC Partners μέσω της θυγατρικής της United Group.

Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία μεταξύ των τραπεζών και της BC Partners για την πώληση των μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν στη Forthnet

έναντι περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία υπεγράφη το βράδυ της Πέμπτης και πλέον αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Μετά από αυτό η εταιρεία θα περάσει στα χέρια της United Group δεδομένου ότι Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica Bank καλύπτοντας το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε η εταιρεία το 2016, κατέχουν τον έλεγχο της Forthnet.

Η συμφωνία προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας οι οποίες ξεπερνούν τα 290 εκατ. ευρώ αλλά και και μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. στη Forthnet για το διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και το οικονομικό «κλείσιμο».

H BC Partners, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες στην Ευρώπη ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια και στην Β. Αμερική στο πρόσφατο παρελθόν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την Wind. Η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε 113 επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε 5 βασικούς κλάδους σε 18 χώρες. Το 2019 μάλιστα εξαγόρασε και την United Group, μέσω της οποίας διεκδικεί την Forthnet, η οποία έχει στην κατοχή της τηλεπικοινωνιακές και εταιρείες streaming περιεχομένου σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στη χώρας μας η εταιρεία έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen.

Να θυμίσουμε ότι η United Group βρισκόταν τους τελευταίους μήνες σε αποκλειστικές συζητήσεις με τις τράπεζες για την απόκτηση της εσηγμένης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, στο πλαίσιο του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού. Η πολυετής προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε το 2017, με σύμβουλο τη Nomura International, έφτασε πολλές φορές κοντά στην ολοκλήρωσή της χωρίς όμως αυτή να επιτευχθεί. Μετά το αδιέξοδο των συζητήσεων με τις VodafoneWind, σε κύκλο διαπραγματεύσεων είχε συμμετάσχει ο όμιλος του Antenna σε σύμπραξη με τη Blackstone

Keywords
Τυχαία Θέματα