Άντονι Χόπκινς: Τον γνωρίσαμε ως Χάνιμπαλ αλλά... είναι εξαιρετικός ζωγράφος (pics)

Μπορεί τον Άντονι Χόπκινς να τον ξέρουμε για τις υποκριτικές του ικανότητες, ωστόσο, αυτό που δεν ήταν ευρύτερα γνωστό είναι πως είναι και εξαιρετικός ζωγράφος.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, όταν ο βραβευμένος ηθοποιός προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο με ένα Tik Tok του εαυτού του να χορεύει την επιτυχία του Drake «Toosie Side». Σχεδόν απαρατήρητο πέρασε το ότι στον τοίχο πίσω του ήταν ένας πίνακας, ένα αφηρημένο πορτρέτο με ζωηρά χρώματα. Σε πρώτη ματιά, μοιάζει έργο του Francis Picabia, από τη φημισμένη

σειρά «Transparencies». Δεν είναι. Είναι έργο του ίδιου του ηθοποιού. Ο οποίος έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη από το σπίτι του στο Μαλιμπού στο ARTnews για αυτή -την έως σήμερα σχεδόν άγνωστη- καλλιτεχνική δραστηριότητά του.

Είπε ότι δεν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο και ότι σκίτσαρε πολύ. Κάποια Bernice Evans, κόρη γειτόνων, ηλικίας 17 με 18, είχε πάει στο Λονδίνο για να κάνει σπουδές τέχνης και μια μέρα του έκανε το πορτρέτο με μολύβι και χρώματα κιμωλίας, λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (δεν θυμάται ακριβώς αν ήταν το 1947 ή το 1948). Η Evans κάλεσε τον εξάχρονο τότε Άντονι σε ένα στούντιο πάνω από το ταχυδρομείο στο Port Talbot και τον μύησε στη ζωγραφική. Και αυτή ήταν η πρώτη επαφή του με αυτή την τέχνη. Στα 15 του, άρχισε να ζωγραφίζει, κάποιος του είπε ότι «πρέπει να γίνεις ζωγράφος ή γελοιογράφος», το καλοσκέφτηκε, αλλά υπέθετε ότι θα χρειαζόταν μεγάλη δεξιότητα για κάτι τέτοιο, τα χρόνια πέρασαν και εγκατέλειψε την ιδέα.

Έργα του Άντονι Χόπκινς

Και πώς ξανάπιασε τον χρωστήρα; «Χρόνια πριν, η Στέλα, η σύζυγός μου, βρήκε στο σπίτι παλιά μου σενάρια με τις λευκές σελίδες γεμάτες ζωγραφιές... Λίγο πριν παντρευτούμε, το 2003, μου είπε: "Πρέπει να αρχίσεις να ζωγραφίζεις". "Όχι, όχι" απάντησα. Αλλά ήθελε να κάνω ζωγραφιές για τους καλεσμένους στον γάμο, ήταν περίπου 75. "Είσαι τρελή;" αντέδρασα. "Κάνε το" ήταν η απάντησή της. Και κατέληξα να ζωγραφίσω αυτά τα τοπία και τα δώσαμε στους καλεσμένους. Έτσι ξανάρχισα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Καλοκαίρι 2020: Αυτός ο επίγειος παράδεισος κλείνει τα σύνορα για τουρίστες

Μάσκα και μέσα στο σπίτι; Τι κατέδειξε νέα έρευνα

Κορονοϊός: Ο κίνδυνος για τους καρκινοπαθείς

Keywords
Τυχαία Θέματα