Τελεσίγραφο Καραμανλή προς εργαζόμενους στα τρένα: Ανοίξτε το αμαξοστάσιο αλλιώς εφαρμόζεται ο νόμος για παρακώλυση συγκοινωνιών

Μια χούφτα εργαζομένων κατέλαβε το αμαξοστάσιο, το κλείδωσε και δεν ενημέρωσε τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα τρένα δεν κινήθηκαν εξήγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στην αιφνιδιαστική κίνηση των εργαζομένων το πρωί να μετέχουν στην απεργία προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, έκανε λόγο για «μια χούφτα

εργαζομένων», που αιφνιδιαστικά θέλησαν να μετέχουν στην απεργία, έκλεισαν το πρωί το αμαξοστάσιο και δεν κατέστη δυνατό να κινηθούν τα τρένα προκαλώντας τεράστια ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

«Χθες το απόγευμα έγινε μια συγκέντρωση», εξήγησε ο κ. Καραμανλής και «σήμερα το πρωί μια ομάδα εργαζομένων κλείδωσε το αμαξοστάσιο». Ο ίδιος σημείωσε ότι «η πλειοψηφία των εργαζομένων πήγε να δουλέψει», ενώ για την αιφνιδιαστική κίνηση των εργαζομένων που έκλεισαν το αμαξοστάσιο δεν ήταν ενήμερες οι διοικήσεις ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στο Ρεντή», είπε ο υπουργός.

Μίλησε για «παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου» και τόνισε ότι δεν άφησαν «τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο προαστιακός. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο Ρέντη.

Σε ερώτηση εάν θα ελεγχθούν μόνο πειθαρχικά, ο υπουργός Μεταφορών απάντησε ότι η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά και η δικαστική με τις διαδικασίες που προβλέπει η δικαιοσύνη. «Να προειδοποιήσω τους εργαζομένους ότι αν δεν ανοίξει το αμαξοστάσιο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Καραμανλής. «» πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σε ερώτηση τι σημαίνει αυτό, απάντησε ότι αναφέρεται στο νόμο περί

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στις μεγάλες δυσκολίες που δοκιμάζουν σήμερα οι πολίτες ήρθε τα ξημερώματα να προστεθεί η αιφνιδιαστική κινητοποίηση εργαζομένων στα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθούν οι συρμοί των μέσων σταθερής τροχιάς παρά το γεγονός ότι μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν γνωστό ότι ΟΣΕ και Προαστιακός θα κινηθούν κανονικά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκδόθηκε στις 6:30 το πρωί «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες ΑθήναΘεσσαλονίκη και ο Προαστιακός».

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με την ξαφνική απεργία σε τρένα και προαστιακό - Τι λέει στο Dikaiologitika News ο πρόεδρος των εργαζομένων

Keywords
Τυχαία Θέματα