Ταε κβο ντο: Ασημένιο μετάλλιο η Σαρβανάκη στο παγκόσμιο

Επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό είναι το ασημένιο μετάλλιο που έφερε στη χώρα μας η 18χρονη Θένια Σαρβανάκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ταε κβο ντο.

Η Σαρβανάκη, χωρίς να είναι το φαβορί της κατηγορίας, δεδομένου ότι βρισκόταν μόλις στο Νο-14 στο ταμπλό, έκανε ότι ακριβώς έπρεπε για να είναι παρούσα στον τελικό της κατηγορίας των -62 κιλών (συμμετείχαν συνολικά 47 αθλήτριες) και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο σε έναν τελικό όπου έκλεψε

την παράσταση και έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο της νέας πρωταθλήτριας κόσμου!

Σε μια μαγική βραδιά, η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 στις κορασίδες και δεύτερη στο περσινό ευρωπαϊκό νεανίδων, παρέδωσε… μαθήματα παραγωγικού και ουσιαστικού ταεκβοντό απέναντι σε κορυφαία ονόματα της κατηγορίας χαρίζοντας στη χώρα μας, το 13ο μετάλλιο στην Ιστορία της διοργάνωσης σε επίπεδο γυναικών και το τέταρτο ασημένιο μετά από αυτά των Μόρφω Δροσίδου (1993, 1997) και Κατερίνα Μπάση (1993).

Η Σαρβανάκη, No-18 στην παγκόσμια κατάταξη, στον δρόμο για τον τελικό, έδινε τη μία αγωνιστική… παράσταση, πίσω από την άλλη, εξολοθρεύοντας αθλήτριες με περισσότερες περγαμηνές σε επίπεδο γυναικών. Άλλωστε, τα πρώτα δείγματα γραφής σε επίπεδο γυναικών, τα είχε δώσει λίγους μήνες νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μάντσεστερ, όπου παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε κατακτήσει την 5η θέση στην κατηγορία των -62 κιλών.

Δείτε τη Θένια Σαρβανάκη να παραλαμβάνει το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγόρια των 62 κιλών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό που γίνεται στο Μεξικό:

#ΑΣΗΜΕΝΙΟ_ΜΕΤΑΛΛΙΟ #ΤΑΕ_ΚΒΟ_ΝΤΟ #ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ_ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ #ΕΛΛΗΝΙΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα