«Μπλόκο» Μενέντεζ στα τουρκικά σχέδια για τα F-16: «Δεν θα εγκρίνω την πώλησή τους μέχρι να σταματήσουν οι προκλήσεις»

Στο... τοίχος που ακούει στο όνομα Ρόμπερτ Μενέντεζ προσκρούει η προσπάθεια της Άγκυρας να αποκτήσει αναβαθμισμένα F-16.

Σαφές μήνυμα στον Ερντογάν έστειλε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφορικά με την προσπάθεια της Τουρκίας να πετύχει η συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

«Σήμερα η απειλή της προσάρτησης των Κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Τούτων δοθέντων, δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ

πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Και γι' αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση.

Ο Μενέντεζ ξεκαθάρισε με την πιο σκληρή γλώσσα ότι η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας αποτελεί απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα, και τόνισε ότι η στάση των ΗΠΑ δεν θα αλλάξει μέχρι να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο.

«Η συνεχιζόμενη επιθυμία του Ερντογάν να προβάλλει τον απολυταρχισμό του στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ η Αμερική να σταθεί στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας δείξουμε στους δικτάτορες του κόσμου ότι δεν μπορούν μονομερώς να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο με προσαρτήσεις όποτε το επιθυμούν. Ας εργαστούμε μέχρι και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης να φύγει από το νησί της Κύπρου δια παντός», υπογράμμισε ο Μενέντεζ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

#ΡΟΜΠΕΡΤ_ΜΕΝΕΝΤΕΖ #ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ #ΗΠΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #F16
Keywords
Τυχαία Θέματα