Τα σενάρια με rapid test και για εμβολιασμένους παντού στέλνει τους φαρμακοποιούς στα «κάγκελα»

Αδυναμία να ανταποκριθούν στη μαζική διενέργεια ελέγχων με rapid test, εμβολιασμένων και ανεμβολιαστων εκφράζουν οι φαρμακοποιοί αναφέροντας ότι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν το σύνολο του πληθυσμού στο διάστημα που απομένει μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σημειώνουν

παράλληλα ότι μόνο τα self test μπορούν να διατεθούν δωρεάν, όπως άλλωστε γίνεται από τις 6 Δεκεμβρίου, διότι τα rapid test μπορούν να τα κάνουν μόνο γιατροί, φαρμακοποιοί ή νοσηλευτές καθώς συνιστούν ιατρική πράξη.

Μέχρι στιγμής, οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση κάτι που σημαίνει ότι η προμήθεια των rapid test δεν μπορεί να γίνει άμεσα στα φαρμακεία όλης της επικράτειας. Επίσης ο μόνος τρόπος για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες είναι να καταβάλει το δημόσιο το αντίτιμο 5 έως 7 ευρώ για το κάθε τεστ στους φαρμακοποιούς ή κατά περίπτωση διαχωρίζοντας τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολιαστους.

Μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρουν ότι η εικόνα προς το παρόν είναι θολή και υποστηρίζουν οτι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα σχηματίσουν ατέλειωτες ουρές έξω από τα φαρμακεία και τις δημόσιες δομές υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα σενάρια με rapid test και για εμβολιασμένους παντού στέλνει τους φαρμακοποιούς στα «κάγκελα»,